Mért egészségtelen az Energiaital?
Olvasd el az összetevőit teli van cukorral és tartósítószerekkel, ezek már önmagukban sem túl egészségesek.
Nagyobb mennyiségű energiaital rendszeres fogyasztása fokozza a vérnyomást, irritálja a bélrendszert, valamint a hormonrendszer "felpörgetésével" stresszszerű állapotot hoz létre, ami álmatlanságot és szorongást okozhat.
Nem egészségetelenebb mint a kóla, a kávé, a csoki vagy az alkohol például. Nagy mennyisében mindegyik képes ölni - egy idő után legalábbis.
Tartósítószer meg cukor kb minden kész ételben van. A zöldségeken pedig a vegyszerek, meg a patkány szar... ami szintén pestist okoz.
Jó étvágyat!
Van a Kóla ma már majdnem az összes kólában koffein aroma van.
A kólába szerintem a foszfor sav az egészségtelen
De ha veszel be mellé B vitamint vagyis csonterősítót akkor nem lesz nagy bajod tőle?
bocs tudo akko jöttem rá amikor viszia olvastam
A D VITAMIN
"az nem olyan mint otthon amit a saját kertedbe csinálsz"
Na megnézem milyen növény éli túl a kertedben a betegségeket és kártevőket, ha nem permetezed le...
A répa esetleg... de a krumplit már megtámadják a krumplibogarak... ha csak pete korukban egyesével szét nem nyomkodod őket. Nem túl guszta. Nekem elhiheted- Főleg ha nem 2 tő krumplid van, hanem mondjuk 1 évre való... na erről ennyit.
taurin - kb ugyanúgy megtalálod az anyatejben, vagy a húsokban (pl halhús)
koffein - amikor vannak olyan emberek akik kb 2-3 kávét megisznak h felébredjenek, akkor nehogy nekem kelljen félnem a kétnaponta 1 energia italommal:)))
Nem egészségtelen,kb annyira csak mint a többi cukros lónyál.. (kóla,fanta,stb..) és azok is inkább a fogakra...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!