Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Bp. -én mitől ilyen drága a...

Bp. -én mitől ilyen drága a karácsonyi vásár?

Figyelt kérdés
Hannover, Erfurt, Bréma amiket ismerek, meg voltam a Nürnbergben, de az étel meg a bor lényegesen olcsóbb. Pl. 900 Ft decije a kannás bornak, az említett városokban kb ennyiért 2 decit kapni. És nem kannásat. És ezek is tartományi fővárosok. Ki fizeti otthon ezt meg?
2019. nov. 18. 12:49
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
6# mindenkinek magánügye szerintem hogy mire adja ki. Amúgy is vettem volna előfizetést, 1 EUR volt mellé egy öreg iPhone. Egyébként sok mindenre nem sajnálom amire neked nem jut, pont azért mert nem szőrös apránként ki értelmetlenül. Köszi a témábavágó választ.
2019. nov. 18. 17:28
 12/18 A kérdező kommentje:

9# nem is terveztem. :)

Ott máshová mennék.

2019. nov. 18. 17:33
 13/18 A kérdező kommentje:
*nem szórom
2019. nov. 18. 17:35
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Látom sikerült megérteni a választ...

A lényeg a lényeg: a piacgazdaságban nem a költségek határozzák meg az árat, hanem az, hogy mennyiért lehet a legnagyobb haszonnal eladni. Ez pedig nagyon összetett, nem is mindig ésszerű képlet.

Pont emiatt működik teljesen önműködően (a visszaélésektől eltekintve) a rendszer.

Nem kell szabályozni az árakat, ha például valami túl drága, akkor nem veszik meg az emberek.

2019. nov. 18. 20:15
 15/18 A kérdező kommentje:
14: nyilván, létezik kereslet kínálat görbe, de nekem fura hogy nagyobb felkapottabb német vásárokon nem lenne akkora fizetőképes kereslet? Az erfurtihoz nem hasonlítható a Vörösmarty téri méretben. Maximum a kézműves dolgokban a magyarok kreatívabbak, ezt meg is fizetjük. Szóval nekem ez fura, ha németek közt nincs annyi fizetőképes akkor Bp-en honnan.
2019. nov. 18. 21:10
 16/18 anonim ***** válasza:
64%

Mert olyanok mint a hiénák. Budapesten felszamlaztak nekem külön tejet a kávéhoz amikor a növényi tejet lehetett volna felszámlázni miközben én sima tejet kértem.

Hiénák, mindenkit megpróbálnak lehúzni a legjobban.

2019. nov. 18. 21:15
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Bécsi vásár is drága ,mégsem hözöng senki e miatt,bécsi vásárba ha kimegyünk van hogy veszünk 1-2 étel vagy italt .
2019. nov. 19. 06:22
 18/18 A kérdező kommentje:

Itt sem hőzöng senki, csak leírták páran a véleményüket. Gondolom a bécsi is azért tud drága lenni mert közel van gavallér kihaénnem sznob magyarokhoz, akik ha hitelből is, de megmutatják hogy megtehetik. :D

Van elég ilyen.

2019. nov. 19. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!