Kezdőoldal » Ünnepek » Egyéb kérdések » Bécsben az adventi vásár drága?

Paulinuszsara kérdése:

Bécsben az adventi vásár drága?

Figyelt kérdés
Lehet hogy kimegyek az adventi vásárra de nem tudom mennyi pénzt vigyek. Elfogadják a forintot vagy euro kell? Aki volt már kint tudna segíteni? Lehet hogy egy-két apróságot vennék is a családnak.
2015. okt. 20. 07:37
 1/10 anonim ***** válasza:

Ausztriaban 2001 ota euro van, kinek kellene a forint?

A 'dragasag' egy relativ fogalom, de keszulj fel ra, hogy az itthoni arak tobbszoroset fogod latni. [link]

2015. okt. 20. 08:06
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Forintot???? Miért fogadnák el? :D

Amúgy meg nyilván a Tescóhoz képest drága... Nem tudom ezt értelmezni. Mi a "drága" neked?

2015. okt. 20. 08:22
 3/10 anonim ***** válasza:

Igen, drága. Ha úgy élsz, hogy igazán meg kell fontolnod, hogy mire költesz, akkor nem ajánlom.

Azt úgy lehet élvezni, ha nem azon parázol közben, hogy mi mennyibe kerül.

Egyébként gondolom, nem egyedül mész. Talán olyan is lesz a többiek között, aki már volt. Beszéljétek meg egymással, hogy mennyi pénzt kéne vinni.

2015. okt. 20. 09:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Sokkal drágább, mint itthon a Vörösmarty téren a hangulatos, ám méregdrága adventi vásár:D + az útiköltség
2015. okt. 20. 09:43
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

szerintem nem magyar penztarcahoz van szabva. forintot természetesen nem fogadnak el, át kell váltani.

szerintem az ilyen vásárokon nagyrészt kacatok vannak. porfogók. én nem onnan vennék ajándékot másoknak.

max édességet érdemes megkostolni. és a puncsokat, forralt borokat. és maga a vásár hangulata nagyon jó :)) főleg az utolsó hónapban

2015. okt. 20. 12:49
 6/10 anonim ***** válasza:

Drágának drága. Ilyen csecsebecséket lehet venni ott, de azokat boltban is megkapod, olcsóbban.

A hangulat és a kaja miatt érdemes szerintem oda menni. Meg a puncs miatt :3

2015. okt. 20. 13:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Mi voltunk tavaly és egy rumos teát bögrében meg egy hotdogot vettünk. Másra nem futotta, de nem is kellett volna nagyon. A bögre megmaradt emléknek. Nagyon sokan voltak, fotót alig tudtunk készíteni olyan tömegnyomor volt. A hangulata amúgy megvolt, de rémálom ez a tolakodás.
2015. okt. 20. 13:23
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Tavaly egy hűtőnágnes 1500 Ft értéknek felelt meg...nem vettem semmit kivéve egy mécestartót 3000-ért. Igen..drága. És euroval kell fizetni a puncsuk meg iszonyat szar ízű. A pesti többet ér.
2015. okt. 20. 16:13
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Én a bécsi vásárra akkor sem mennék, ha ingyen volna. Az árúk 99% megveheted itthon is.
2015. okt. 20. 19:02
 10/10 anonim válasza:

nem, nem veheti meg itthon.

mégpedig azért, mert a bécsi vásárok, ahogyan már kezd itthon is elterjedni, kézműves vásárok.

tehát nem Milka csokit fognak ott árulni, hanem az ottani kézművesek dolgait.

persze itthon is van kézműves szappan meg kézműves sör, de nem ugyanaz, mint odakint. itt csak itthon készült dolgokat lehet kapni, Bécsben más lesz a helyi specialitás.

én nem szeretem a kézműves dolgokat, de el fogunk menni. a hangulatért, és a puncsért.

amúgy meg nem olyan oltári drága, ahogy előadják itt néhányan.

voltatok ti már itthon karácsonyi vásárban?

én debreceni vagyok, szóval szerintem pesten még drágább minden.

nagyon durva árak vannak. kézzel festett karácsonyfa-díszek... 1500 ft volt, amire tavaly ránéztem. 1 db! szép-szép, de csak 1 db! kézműves sör, egy vagyon. a kaja ára is horribilis, sült kolbász meg hasonlók, át nagyon jó illata van, de 10 dkg annyiba kerül, hogy annyi pénzből 2 kilót megsütök magamnak.

a füstölt húsok, sonkák, sajtok......... egy vagyon mind.

Bécs sem rosszabb, árban kb ez a színvonal.

a puncs emlékeim szerint 3 euro, ahol 5 vagy 6 euro volt, ott az egyedi bögre is járt hozzá. ha megittad a puncsot, és visszavitted a bögrét, visszaadták azt a 2-3 eurót.

az egyediséget úgy értem, hogy a város vagy a vásár vagy a dóm, vagy valami ünnepi van rajta, tehát egy emlék.

mi nem vittük vissza, hanem hazahoztuk, amikor bundás kenyeret csinálunk, akkor ebből isszuk a teát. igazi emlék.

2015. okt. 21. 19:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!