Bécsben az adventi vásár drága?
Ausztriaban 2001 ota euro van, kinek kellene a forint?
A 'dragasag' egy relativ fogalom, de keszulj fel ra, hogy az itthoni arak tobbszoroset fogod latni. [link]
Forintot???? Miért fogadnák el? :D
Amúgy meg nyilván a Tescóhoz képest drága... Nem tudom ezt értelmezni. Mi a "drága" neked?
Igen, drága. Ha úgy élsz, hogy igazán meg kell fontolnod, hogy mire költesz, akkor nem ajánlom.
Azt úgy lehet élvezni, ha nem azon parázol közben, hogy mi mennyibe kerül.
Egyébként gondolom, nem egyedül mész. Talán olyan is lesz a többiek között, aki már volt. Beszéljétek meg egymással, hogy mennyi pénzt kéne vinni.
szerintem nem magyar penztarcahoz van szabva. forintot természetesen nem fogadnak el, át kell váltani.
szerintem az ilyen vásárokon nagyrészt kacatok vannak. porfogók. én nem onnan vennék ajándékot másoknak.
max édességet érdemes megkostolni. és a puncsokat, forralt borokat. és maga a vásár hangulata nagyon jó :)) főleg az utolsó hónapban
Drágának drága. Ilyen csecsebecséket lehet venni ott, de azokat boltban is megkapod, olcsóbban.
A hangulat és a kaja miatt érdemes szerintem oda menni. Meg a puncs miatt :3
nem, nem veheti meg itthon.
mégpedig azért, mert a bécsi vásárok, ahogyan már kezd itthon is elterjedni, kézműves vásárok.
tehát nem Milka csokit fognak ott árulni, hanem az ottani kézművesek dolgait.
persze itthon is van kézműves szappan meg kézműves sör, de nem ugyanaz, mint odakint. itt csak itthon készült dolgokat lehet kapni, Bécsben más lesz a helyi specialitás.
én nem szeretem a kézműves dolgokat, de el fogunk menni. a hangulatért, és a puncsért.
amúgy meg nem olyan oltári drága, ahogy előadják itt néhányan.
voltatok ti már itthon karácsonyi vásárban?
én debreceni vagyok, szóval szerintem pesten még drágább minden.
nagyon durva árak vannak. kézzel festett karácsonyfa-díszek... 1500 ft volt, amire tavaly ránéztem. 1 db! szép-szép, de csak 1 db! kézműves sör, egy vagyon. a kaja ára is horribilis, sült kolbász meg hasonlók, át nagyon jó illata van, de 10 dkg annyiba kerül, hogy annyi pénzből 2 kilót megsütök magamnak.
a füstölt húsok, sonkák, sajtok......... egy vagyon mind.
Bécs sem rosszabb, árban kb ez a színvonal.
a puncs emlékeim szerint 3 euro, ahol 5 vagy 6 euro volt, ott az egyedi bögre is járt hozzá. ha megittad a puncsot, és visszavitted a bögrét, visszaadták azt a 2-3 eurót.
az egyediséget úgy értem, hogy a város vagy a vásár vagy a dóm, vagy valami ünnepi van rajta, tehát egy emlék.
mi nem vittük vissza, hanem hazahoztuk, amikor bundás kenyeret csinálunk, akkor ebből isszuk a teát. igazi emlék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!