Ti szeretitek a rántott leveseket?
Gondolva itt elsősorban a zöldséglevesekre, pl. karfiol, borsó, karalábé, zödbab, krumpli és hasonlók. Személy szerint régen megettem ezek mindegyikét, de ma már nehezen tudom rávenni magam, sokkal jobban esik mindegyik rántás nélkül, de leginkább a krémleveseket kedveltem meg.
Két kivétel van a bab és a gulyásleves, ezekben nem zavar a paprikás lé.
Én CSAK a rántott (tojásos, vagy pirított kenyérkockás) levest készítek rántással, minden másban fölösleges és cask elveszi a zöldségek ízét.
Sok zöldségleveshez illik a pirospaprika, de ezeket úgy kezdem fözni, mint a pörköltet szokás, akkor piros, paprikás a leve, de nincs benne liszt.
Nem rántom a leveseket.
A rántás egyébként nem feltétlenül jelent paprikás lét.
A levesekbe nem teszek rántást.
De egyrészt a berántott ételek nem feltétlen paprikásak, másrészt meg a paprikásak közül sokban nincs rántás.
A felsorolt levesfajtákba - szerintem - nem is kell rántás, max. habarás.
Én a gulyást sem rántom, egyedül a bablevesbe teszek ezek közül, illetve a rántott levesbe egyértelmű, meg nekem a savanyú tojásleves (nem csurgatott) esetében.
A rántott leves az a köménymagos leves kenyérkockával vagy csurgatott tojással. Legalábbis nekem. Másba totál felesleges rántás (zsiradékon liszt pirítva).
A paprika .. nos, a magyar mindenbe beleteszi, főzelékekbe is, tök feleslegesen ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!