Szeretitek a rantott padlizsant?
szia! igen, én a tojásba fokhagymát préselek, úgy panírozom be, és a tetejére, még forrón sajtot reszelek.
tartárral isteni finom.
üdv.
még sose ettem, nem tudtam, hogy lehet rántani
ki kell kaparni a belsejét és le kell hámozni a héjját?
Nem.
Amelyik zöldséget nem lehet nyersen megenni, azzal komoly baj van
Nyersen fogyaszthatatlan? Akkor valami gyanús azzal a "zöldség"-gel! Talán nem is annyira "zöld" vagy "egészséges", mint amennyire hirdetik.
A főzéssel, sütéssel a zöldségekben található jóság (pl. vitaminok, illóolajok) nagy része eltűnik: vagy lebomlik, vagy elpárolog. Kivétel ez alól pl. a sárgarépa és az ő karotin-tartalma. (karotin = A-provitamin)
Aki über-kifinomult módon megsüti, megfőzi őket, az vállalja a következményeket. Élelmi rostokat kap legfeljebb, és mást semmit.
Aki érezni akarja a zöldségek ízét, az egye meg őket úgy, ahogy azok megteremtek. Megmosva, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!