Forró ételt lehűtve csomagolnátok el, vagy egyből forrón? Hogyan áll el tovább?
Figyelt kérdés
Pár hónapja egy fesztiválon voltam, vettem forró ételt eldobható ételhordóba, műanyag tetővel.
Valaki azt mondta hogy vegyem le róla a tetőt, és hagyjam kihűlni, majd csak utána zárjam le mert gőzt enged és megromlik.
Ez igaz??
Én épp hogy ellenkezőleg gondolom, én pont hogy forrón lezárva csomagolnám el, így szinte hőkezelve marad.
?????
Ki mire szavaz?
2019. aug. 26. 21:21
1/4 anonim válasza:
Szobahőmérsékletűre hűl, és utána. Nem azért, hogy megromlana, hanem hogy ne jegesedjen be a fagyasztó, meg ne olvassza ki a "szomszédjait".
2/4 anonim válasza:
Melegen teszem a tárolóba, majd miután kihűlt akkor zárom le.
Kicsalódik a pára és bevizezi a kaját (mivel már nem úgy kerül vissza, mint ahogyan előjött)
3/4 A kérdező kommentje:
Nyilván forrón senki nem rakja hűtőbe, én sem raknám.
Jelen esetben nem volt hűtő, majd csak több óra múlva...
2019. aug. 26. 21:27
4/4 anonim válasza:
Van egy hőmérsékleti tartomány, amin belül elkezdenek szaporodni az ételben a rothasztó baktériumok. Tehát vagy folyamatosan e tartomány fölött, melegen kell tartani az ételt (mint az állófogadásokon, amikor alátesznek egy forróvizes edényt), vagy minél hamarabb le kell hűteni a bizonyos hőmérsékleti tartomány alá. A legjobb megoldás hideg vízbe állítani az edényt, majd amikor már puszta kézzel is megfogható, hűtőbe tenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!