Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A bécsi szeletnek borjú...

A bécsi szeletnek borjú rántott húsnak más íze van mint a disznóból készültnek?

Figyelt kérdés
még nem volt hozzá szerencsém, eddig azt hittem hogy a random rántotthús éttermi neve a bécsi szelet. egy karajhoz képest más íze van? lehet hülyeséget kérdezek, hasonlít pl. hamburger húspogácsára? eddig még csak ezt ettem marhából
2019. aug. 26. 19:18
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy más ize van. Szerintem nagyon finom.

S nem egyáltalán nem hasonlít a hamburger húsra.

2019. aug. 26. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
68%
Az igazi Wiener-schnitzel borjúból készül bár az utóbbi években még a sógoréknél kiírják az étlapon, hogy a schnitzel von fleis, azaz disznóból készült. A borjúnak más az íze (jobb), színe szürkésebb mint a disznókarajé, állaga szaftosabb, és az ára is az.
2019. aug. 26. 19:29
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
*von Schwein a disznó, Fleisch az a húst jelenti
2019. aug. 26. 21:26
 4/5 anonim ***** válasza:
74%

Nos, az igazi bécsi szelet borjúcombból készül, és teljesen más íze van, mint a sertésből készült rántott húsnak. És ha sertésből készül a rántott hús, azt nem nevezhetjük bécsi szeletnek.

#2-es:

"az utóbbi években még a sógoréknél kiírják az étlapon, hogy a schnitzel von fleis, azaz disznóból készült"

A Fleisch szó azt jelenti, hogy HÚS.

Az étlapra legfeljebb ezt írják ki, abban az esetben, ha nem borjúból készül a rántott hús, hogy, idézem:

"Schnitzel vom Schwein" = szelet a sertésből.

2019. aug. 26. 21:40
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, rosszul emlékeztem, 2015 ősze óta nem jártam a sógoréknál.
2019. aug. 27. 06:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!