Miert van Mo-n sok etterem etlapjan az egyszeru rantotthus ugy feltuntetve hogy Wiener schnitzel/ Becsi szelet?
De , nagy valószínűséggel tudják, inkább a vendégek többsége nem tudja, a vendéglős meg kihasználja ezt, és mivel a sertéshús jóval olcsóbb, így abból csináltatja meg a szakáccsal.
Szóval röviden azért, mert ez egy egyszerű formája a lopásnak.
Aki nem tudja, annak mindegy.
Aki tudja, tudja azt is, mit kap.
Paprikás krumplit sem nagyon rendelnének étteremben, ám a serpenyős burgonya jól hangzik...
Bécsi szelet néven, de sertésből készült rántott húst Ausztria szerte is láttam, többek között Bécsben is. Zárójelben alá írják, hogy sertésből készült).
Gondolod, hogy ott sem tudják, milyen az igazi? Vagy egy vendéglátásból élő országban is az átverésre mennek?
Előzőhöz még:
A német wiki oldal azt írja, hogy Németországban a bíróság meg akarta tiltani a nem borjúból készült rántott hús bécsinek nevezését, de a szokások megváltozása miatt nem tette végül.
A magyar pedig azt írja, hogy Bécsben a sertésből készítettet Schnitzel nach Wiener Art vagy Wiener Schnitzel vom Schwein néven tüntetik fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!