Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Bor készítésekor a mustba...

Bor készítésekor a mustba adagolandó kristálycukor helyett megfelelő a fruktóz-glükóz szirup? (Izocukor. )

Figyelt kérdés

Az átalakító gombáknak mennyire "tetszene"?

Rejthet valamilyen veszélyt? Pl. mérgező metilalkohol keletkezhet belőle?



2019. júl. 12. 11:48
 1/2 Phoney ***** válasza:
Csak annyi gond lehet vele, hogy a szacharózhoz képest magas a fruktóztartalma, amit nem minden élesztő kezel jól. Ilyenkor a végén lefulladhat az erjedés, sok lehet a maradékcukor. Ez az élesztőtörzstől és a nitrogénszinttől is függ. (Egy kísérlet szerint az Uvaferm 43 borélesztő az egyik legjobb ebben, a nitrogént pedig élesztőtápsóval lehet növelni.) De ha nem sok cukrot kell adni a musthoz, akkor azért nem emelkedik meg tőle annyira a fruktóz aránya.
2019. júl. 12. 12:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:

[link]


Ilyen élesztő van benne, az izocukrot most kevertem bele.

2019. júl. 12. 13:22

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!