Milyen alkoholos italokban nincsen cukor?
Az alkohol csak cukorból erjed, tökéletes erjedés pedig nincs, így a sörben nincs kevesebb cukor, mint a legszárazabb borokban. Emellett a sörben nem erjeszthető CUKROK is maradnak, mint pl. maltóz, bár mivel az olcsóbb sörökben jellemző cél a sz*rt is kierjeszteni a léből, ezért azokban kevés. Testesebb sörökben valamivel több is lehet.
A töményekben NINCS cukor amíg nem adnak hozzájuk, mivel a cukor nem desztillál. Kategorikusan cukrozatlan pl. a pálinka és a whisky, de a többi párlatfajtába (rum, brandy, vodka, stb.) is csak kb. 30-40 g/L-ig cukrozható, ami ugye féldecinként max 2g-ot jelent, tehát adagonként tekintve kb. megfelel a száraz borok maximális cukortartalmának. A rövidek közt SOK cukor csak a likőrökben van, 100–400 g/L, ami felesenként 5–20 g.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!