Általában milyen gyümölcsökből van a vegyesgyümölcspálinka?
Figyelt kérdés
2019. jan. 18. 11:56
1/9 anonim válasza:
Nincs általában. Kinek mi terem.
2/9 anonim válasza:
Vegyes gyümölcspálinkánál az azt alkotó gyümölcsöket a felhasznált mennyiség szerinti sorrendben kell közölni.
3/9 A kérdező kommentje:
De úgy általánosságban?
2019. jan. 18. 14:08
4/9 anonim válasza:
#3
Értsd meg, hogy nincs rá szabály.
Nekünk szilva, barack, körte, birsalma és hiszed, nem hiszed bodzabogyó van a vegyesben, mert semmiből nem volt olyan mennyiség, hogy érdemes lett volna foglalkozni vele külön-külön.
Van akinek szilva és körte, alma, ...stb.
5/9 anonim válasza:
Nálunk nyári alma, nyári körte, szilva, ringló, sárgabarack, őszibarack, meggy. Szintén az volt, hogy külön nem volt érdemes vacakolni vele. Viszont így isteni finom illatú vegyes pálesz lett.
6/9 Phoney válasza:
A vegyesnek csak egy esetben van jellemző összetétele, a bolti olcsó vegyespálinkáknál. Ez jellemzően alma + egy kis ezmegaz selejtgyümölcs, vagy akár simán almapálinka más gyümölcsökkel ágyazva (a törvény szerint ezt is vegyesnek kell címkézni).
7/9 anonim válasza:
Felénk nem keverik ennyire már az érés miatt is. Ami egyszerre érik azokat teszik egybe..Alma sokszor szokott alap lenni mert olcsó meg elég széles az érési tartománya.. kissebb mennyiségeknél szilva, ringló is sokszor szokott alap lenni mert abból is elég sok érik, de ez is országrészenként eltér..
8/9 anonim válasza:
Az a lényeg hogy legyen valami alap gyümölcs aminek elég magas a cukortartalma. Ezeket 4-es leírta. Utána még azt tehetsz hozzá ami éppen van. Egyszer ittam szilva, alma som, birs pálinkát, abban nagyon szépen kijött a birs íze, pedig tiszta birsből nem lehet jó pálinkát főzni.
9/9 anonim válasza:
Lehetni lehet birsből csak nehéz.. legtöbbször almából készül csak tesznek bele birset is úgy is átadja az ízt.. van dél Szerbiában egy család aki mesteri szintre emelte a birs pálinka főzést.. rengeteg apróság van amit el sem mondtak de kezdve ott hogy a magház kivágása sem gyereknek való feladat..nagyon sokat számít pl hogy milyen nagyra van darálva, vagy hogy mennyi ideig főzik előtte hogy megpuhuljon, plusz a kész cefréhez is tesznek valamennyi nyers birsalmát közvetlenül a főzés előtt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!