Likőrféle házilag miből?
Figyelt kérdés
Ismerem az ökölszabályt, miszerint csak olyan bort főzök az ételbe, amit magában is meginnék. Gondolom ez hellyel-közzel az egyéb felhasznált italokra is vonatkozik. Nem vagyok egy vodkaguru, ellenben ezt szeretném használni a karácsonyi gasztroajándék, a tojáslikőr elkészítéséhez. Nyilván nem fogok egy prémium kategóriás italt venni ehhez, de karcos, rossz ízt sem szeretnék. Az ilyen Royal, Kalinka féléket felejtsem el és azért minimum egy Stalicsnaját, Finlandiát, Absolut-ot vegyek hozzá?2018. dec. 6. 07:35
1/5 Phoney válasza:
Ez az ökölszabály a vodka–likőr viszonyában csak ritkán érvényes. A rossz vodkák általában nem technológiailag rossz minőségűek (mert finomszeszről beszélünk), hanem csak önmagukban kiegyensúlyozatlanok. Egy szabályos tojáslikőrben legalább 150 g/L cukor és 140 g/L tojássárgája van, az alkoholtartalma pedig akár csak 14%, ilyen arányokban egy Royal-szintű vodka nem igazán ronthatja el, ha már rendesen homogenizálódott (azaz nem rögtön elkészítés után kóstolod, mert akkor még bármilyen vodkával ki fog jönni a szeszíz).
2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod, teljesen logikusan hangzik. A jó minőségű vodkát szeretem. Ecetes uborkával,(kedves orosz barátnőm szoktatott erre a variációra rá), de azért ebbe nem keverném bele az igazán jót, mert vétek. Nem vagyok rutinos, kaptam egy régi, bevált családi receptet ami nem túl gejl,(kicsit erősebb is az általad említett százaléknál) jómagam akkor sem innék ilyesmit, ha fegyverrel kényszerítenének, zsigerből gyűlölök nő létemre mindent ami édes (igen a csokit is beleértve) és nem iszok meg semmiféle likőrt sem. Azért remélem el tudom készíteni, nem tűnik rakétatervezésnek és akiknek szánom, oda vannak érte. Akkor veszek egy üveg Royalt, aztán hajrá. Még egyszer köszönöm a gyors választ.
2018. dec. 6. 08:34
3/5 anonim válasza:
Azt tudom, hogy a Finlandia pont ugyanaz a kommersz cucc, mint a Royal és Kalinka. Az is gabonaszeszből készül, aromával és ugyanolyan karcos, rossz az íze. Csak a neve ér valamit :)
4/5 anonim válasza:
Én csokoládélikőrt szoktam készíteni, vagy vodkát vagy rumot használok hozzá, de soha nem figyeltem még, hogy milyen minőségűt veszek, általában árra mentem... Sosem volt rossz a végeredmény, nyilván a nagyon ócska dolgok szóba se kerülnek, de amúgy ne aggódj ezen.
5/5 anonim válasza:
Vodka az logikus, mivel az csak szeszes víz, semmi más nincs benne, így bármilyen fajta házi likőrnek tökéletes alapja! Annyira azért nem értek hozzá, de szerintem valamelyest itt is érvényes lehet más iparágak alapszabálya, hogy az ismert márka nem csak marketing, hanem minőség is van mögötte, tehát eleve nem nevezném az ilyet "kommersz cuccának", lényeg hogy a helyedben én mindenképp bárhol beszerezhető, de ismert márkás vodkát vennék, például: Royal, Kalinka, Finlandia, Zubrówka, Absolut, Beluga, vagy Smirnoff.
Persze talán a Russian Standard Gold a legjobb minőségű, de nem mindenhol kapható, és ahol igen, ott is iszonyú drága!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!