Házilag brandy-t?
Figyelt kérdés
A bór párlat megvan hozzá,még nyers 70%.egyes helyeken azt olvastam hogy érlelés után muskotályos bort adnak hozzá...azt hogy kell elképzelni?pl érlelés után megvan a jellegzetes színe de még mindig kb 67% ,és hozzáadott borral higítják a kívánt 40%-ra?2018. ápr. 23. 19:39
1/3 Phoney válasza:
Ha úgy főzted a borpárlatot, mint a pálinkát általában, akkor annak akár 10+ év hordós érlelés is kellhet, hogy hasonlítson a brandyre. Rövidebb érlelésnél másképp szokták vágni finomításkor, hogy így is érett hatása legyen.
A borral hígítás tudomásom szerint csak a Metaxánál szokás, de azt ízesítik is (rózsaszirom, stb.) ráadásul az alapváltozatok (3*, 5*, 7*) nem is csak brandyk, hanem nagyobb arányú tisztaszesszel vágják. Ezekben ma már alig lehet kivenni a borpárlat ízét.
2/3 A kérdező kommentje:
Kőszi szépen a választ....
2018. máj. 2. 20:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!