Hány éves kortól igyon a kamasz alkoholt? (14 alatt baj vagy nem? )
Ne igyon. A megfogalmazásod olyan, mintha elvárás lenne.
S ne azért ne igyon, mert az ostoba és korlátolt felnőttek azt mondták, hanem azért mert saját bőrükön is megtapasztalhatták később, hogy csak bajt csinál.
Ők is ittak, ők is cigiztek, nem szentek.
De nem KELL inni, sem sokat, sem keveset. S ne az érezze kellemetlenül magát, aki nem piál, nem bagózik, nem drogozik, hanem az, aki szerint ez jó és menő.
Senki, semmilyen életkorban ne igyon alkoholt, mert az káros, egészségtelen és függőséget okozhat, alkoholbetegséghez vezethet.
Mivel rövidtávon is rontja a reakcióidőt így közlekedési, iskolai, munkahelyi és háztartási balesetek kockázatát is növeli már egészen kis mennyiségben is.
14 alatt max. belenyalhatna a sörhabba, ha rajtam múlik... Csak az apja ne mesélje el neki, hogy ő nem sokkal később már bátran itta a vodkát, szerencsére ember lett belőle, most évi párszor iszunk, akkor is általában egy doboz sört, ketten :)
Nincs ilyen, hogy mikortól igyon. Ideális esetben ne igyon. Én 20 évesen kezdtem az ivást és azóta is elég minimális szinten űzöm (de semmiképpen nem lennék absztinens, ragaszkodom a kedvenc sejtmérgeimhez, ennyit boldogan lekezel a szervezetem). Ez persze extrém, alkoholista országban élünk és a kisebb tinik is isznak.
Saját gyermeknél érdeklődés esetén kezdeném a sörbe, pezsgőbe belekóstolással évi 1-2-szer, aztán ez így szépen menne fölfelé, elég beteg dolog lenne, hogy 18-ig semmi (na persze... van realitásérzékem, még ha vannak is kivételek), majd bármit, az emberi test nem így működik. 14 évesen se hal bele egy parányi alkoholba és 20 évesen sem lesz immunis a sejtméregre (pont azért iszik, ugye, bár én nagyrészt az íz miatt).
Nem, egy kamasz ne igyon alkoholt. Egy kisgyerek főleg nem, és nem azért,mert a felnőttek hülyék.
Én nem adom elő,hogy mi nem iszunk alkoholt otthon soha, de a gyerek nyalhat sörhabot a nemlétező alkoholról ...
Mi jó minőségű borokat és pezsgőket szívesen fogyasztunk étkezéshez kötötten például. A gyerekek látják, hogy nem akármilyen olcsó löttyöt vagy vacak "sört" iszik kultúrember, megtanulnak bort választani ételhez, stb. Mert ez a gasztronómia része.
És nem isznak gyerekkorban alkoholt. Ez a felnőttek játéka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!