Milyen íze van a rosso wermutnak?
Na ez az. Likőrbor gyanánt kék szőlő lenne a logikus, de arra nem emlékeztet. Cherryre sem, olyan meg még külön is van. Eperre meg aztán pláne nem.
Kereskedelemből úgy tanították, hogy a bianconak vanília aromája van, de azt sem éreztem benne.
A vermut szinte mindig fehérbor alapú, és (főleg a nem túl drágáknál) azon belül is olyan könnyű bor, amiből szinte semmit nem érezni a fűszerek mellett. Ezeknél a fűszerezés is tipikusan olyan, ami nagyon erősen fedi a bort. A rosso hagyományosan a fűszerezésétől vörös, de az olcsóbbakban főleg karamell adja a magabiztos sötét színt, és ha a házivermutos tapasztalataimból indulok ki, akkor ezeknél a karamellnek az íz keserédes kerekségében is fontos szerepe lehet.
Ha olyan vermut érdekel, amiben érezni a bort, akkor pl. a Noilly Prat olyan. Bár abban meg a fűszerezést nem nagyon éreztem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!