A Martini Rosso-t is lehet olíviabogyóval inni?
Szia!
Nem,nem(lehet,csak nem az igazi!:D)!Narancskarikával teheted teljessé az italod!
06:09
Ez nem igaz.
A Dry Martini vermutot is olívabogyóval díszítik, ugyanúgy mint a Martini koktélt. Sőt! Anélkül ki sem adja egy valamire való báros!
12 éve keverem a koktélokat, és nem a sarki talponállóban, tudom miről beszélek.
Láttam már én is, és szerintem pont azért terjedt el, mert összetévesztették (és tévesztik továbbra is) a "száraz martinit" a Martini Extra Dry-jal. (Mivel a legtöbb európai nem tud a koktélról.)
Persze ez csak az én véleményem, de azért valahol elgondolkodtató, hogy miért terjedt át a martini koktélról az olajbogyózás egy névleg azonos, de amúgy teljesen más italra. Elhiszem, hogy 12 éve is csinálták, de szerintem akkor sem való bele.
Még ma is így csinálják, sőt így is tanítják, mivel bele való! Az hogy "szerinted", meg az hogy hogy kell két külön dolog.
Az édes martinire a citrom szelet akkor a fizzekről került bele, mert azt is összekeverik az európaiak? Amit 12 éve csináltak, és már nem divat az maximum a cukor kruszta a martini bianco-nál, de nem az olíva a dry-nál.
A Martini Bianco-t nem hívják frizz-nek, de kb ugyanannyira jött a Bianco dísze a frizzekről, mint a Dry-ra az olíva a Martini cocktail-ról. Azaz semennyire.
Egyébként előbb volt a Martini mint ital (és a dísze), mint a Martini cocktail, mert ha nincs Martinid nem tudod keverni sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!