Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » A Martini Rosso-t is lehet...

A Martini Rosso-t is lehet olíviabogyóval inni?

Figyelt kérdés
Vagy mit szokás beletenni a pohárba?
2011. aug. 4. 23:45
1 2
 11/16 Phoney ***** válasza:

A koktélt nem a vermutról nevezték el, már csak azért sem, mert a korábbi koktélkönyvekben Martinez volt a neve (igen, az is ginből és vermutból volt). Van 1-2 variáció az eredetére, de a Martini vermut szóba sem szokott jönni. Azt sem árt tudni, hogy mikor az Extra Dry megjelent 1900-ban, már legalább 12 éve létezett 'Martini' nevű koktél ginnel és vermuttal, egyesek szerint olajbogyóval is.

De ha megmutatod nekem, hogy az Extra Dry-t 1900-1911 között bogyóval vedelték (mert utána már a mai szárat martini is létezett), akkor még azt is elhiszem, hogy akkor alakult ki az egész bogyózás:)

2011. aug. 5. 20:08
 12/16 anonim ***** válasza:

Tehát van a Dry Martini Cocktail, ami ugye Martinit tartalmaz, de nem a Cocktailt nevezték el a Martiniról, hanem a Martinit a Cocktailról? :)

Hát, ez nagyon nagy! Köszönöm a vidám pillanatokat!

2011. aug. 5. 22:44
 13/16 Phoney ***** válasza:

Így van! NEM "Martini cocktail"-nek hívják, hanem csak tökegyszerűen martininek! Ahogyan a daiquiri sem "Daiquiri cocktail", hanem csak Daiquiri!

(Hogy a magyar itallapkon hogyan szerepelenek az 1:1 biancobol és vodkából kevert szörnyszülöttek, az pont nem érdekel...) Nagy meglepetések várnak még az italszakmában, úgy látom, de te csak keverd a piát, véletlenül se olvass.

2011. aug. 5. 22:50
 14/16 anonim ***** válasza:

Szóval ha te rendelsz egy Dry Martinit, akkor nem a vermutot, hanem a cocktailt kellene hogy kapd?

Akkor a Dry Martini vermutot hogy rendeled?

Ne haragudj, de az Dry Martini COCKTAIL, és nem egyenlő a vermuttal! Attól mert te ökörségeket gondolsz még így TANÍTJÁK, (világbajnokságon 3.ik helyet elért bármixer!), és így is készítik MINDENHOL ahol te kérsz egy Martinit, akkor azt is kapsz!

A Daiquiry pedig azért nem kap Cocktail jelzőt, mert egyértelmű, mivel nincs bázisital Daiquiry névvel!

2011. aug. 5. 23:06
 15/16 Phoney ***** válasza:

Nem tudom mi a bánatnak koptattam az ujjam eddig, azt hittem van valami fogalmad az egész martini-dologról, és tényleg mondasz valami újat.

Európában "dry martini" kérésekor vermutot kapsz, amerikában pedig jéggel rázott gint egy fél lófingnyi vermuttal (vagy nélküle!). Igen. Képzeld, amerikában tökegyértelmű, hogy ha valaki martinit kér, akkor az koktél, ezért ők sem teszik mögé, a vermutot meg vermutnak hívják, és pont lesz*rják, hogy Európában a Martini a legdivatodabb vermut, mivelhogy náluk meg nem, és ott pont ezért Martini & Rossi néven fut Martini helyett, mert különben negy lenne a keveredés. Ezt nézd, így árulják az USÁ-ban:

[link]

...

Ha annyira alapdolog lenne a M.E.D. olajbogyóval, akkor már rég linkelhettél volna valami normális oldalt erről, csak hát ilyet keresve sem lehet találni, sőőőt, (lehetetlen, de) még a Martini Extra Dry reklámokban is simán jégre töltik. Szerintem szaladj fel a jutubra, írd be hogy "martini", aztán csodálkozz rá a világra.

2011. aug. 6. 07:04
 16/16 Phoney ***** válasza:

Oké a linket elcsesztem:D

[link]

2011. aug. 6. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!