Pálinkának mitől lehet erős szaga?
Szakszerűtlen cefrézés/erjesztés, és hozzá esetleg szakszerűtlen előpárlat-elválasztás.
A leírásod alapján nem lehet biztosat mondani, de ilyenkor jellemzően az történik, hogy hibás, ecetesedő (+ esetleg egyéb módon „félrement”) cefréből főzték, amitől lepárláskor az előpárlat is több és büdösebb lesz, de azt se vették el rendesen. Az ilyen pálinka jellemzően az ecettől (és a belőle képződött etil-acetáttól) érződik erősebbnek az alkoholtartalmához képest.
Sóher Mekk mester főzte, és túl kevés előpárlatot szedett (rézelő) és az utópárlatot meg túl sokáig szedte, hogy ne kelljen desztillált vizet pocsékolnia a hígításra. Szóval rendesen el lett rontva...
[Tele van mindenféle olyan anyaggal a pálinkátok, amitől a párlás és a finomítás során meg lehet szabadulni. Ha szakember csinálja. Persze az is lehet, hogy már a cefrézést elrontotta, vagy penészes, moníliás hulló gyümölcsből lett a cefre.]
Írd már le légyszi, hogy kinek a terméke, hogy abból más ne vásároljon! Köszi! Rendeltétek ráadásul, tehát nem a Tesco polcain is fellelhető tömegcikk ezek szerint...
Mindent leírtak kb. hogy mitől lehet, hogy ki nem értett egyet vele, s ki pontozta le a többieket, azt nem tudom, de akkor tessen leírni, hogy tudása szerint mitől lehet és miért nem igazak a leírtak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!