Olyan acetonos-féle (v. Milyen) vörösbort érdemes -e próbálni pálinkának kifőzni?
Figyelt kérdés
Rosszul kezelt bor - eleinte még jó volt, de mostanában valahogy nem akar lemenni - és nem is esik jól...
(Nem barnatöréses, azt tudom, hogy milyen...Ezt most lehet, hogy nem zártam vissza legmentesen, azért romolhatott el (pl. - de nem tudom...)
2018. ápr. 28. 09:54
1/6 Phoney válasza:
Ha ecetes (savanyodásnak indult) bor, akkor nem; igazi karcos kerítésszaggató lesz belőle. Ha levegőt kapott, akkor jellemzően az ecetesedés miatt romlik igazán.
Ha mindenáron meg akarod próbálni, akkor a középpárlat egy bizonyos része valószínűleg iható lesz (aztán az elő- és utópárlatot újra le lehet főzni ugyanígy), csak kérdés, hogy a végeredmény mennyisége és minősége megéri-e a tüzelőt.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2018. ápr. 28. 10:15
3/6 anonim válasza:
Ha még nem ecetes teljesen csak kezd az lenni mondenképp érdemes kifőzni. Főztem már ki olyan bortb mi kezdett ecetesedni. De még nem volt vészes. Jó pálinka lett
4/6 A kérdező kommentje:
Köszi!!!
2018. máj. 5. 08:34
5/6 Phoney válasza:
De ha már lefőzöd, akkor közvetlenül előtte kezeld annyi szódabikarbónával, amennyitől elmúlik a savas-savanyú íze. Így kevésbé lesz büdös és karcos a párlata.
6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!
2018. máj. 6. 12:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!