Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Van-e különösebb jelentősége...

Van-e különösebb jelentősége annak, hogy kristálycukrot, vagy szőlőcukrot teszek - e a készítendő bornakvalóba Jobb minőséget ad-e a szőlőcukor?

Figyelt kérdés
2018. szept. 23. 13:56
 1/4 anonim ***** válasza:
Gyorsabban indul az erjedés.
2018. szept. 23. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Cukor nélkül is gyorsan szokott indulni "nálam" (othello, izabella)
2018. szept. 23. 15:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Ne rakj bele cukrot. Inkább főzd le akkor pálinkának. Főleg az idei nyár után ottelóba ha kell cukor ott valami biztos el lett rontva a mustnál.
2018. szept. 23. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! - Nem biztos, hogy kell bele - bár, ha meggondolom, hogy nem lett megmetszve a szőlőm, és sok lett rajta, lehet, hogy így nincs olyan cukorfoka, hogy ne kellene hozzá cukor. Mindig szoktam bele cukrot rakni - akkor is, amikor metszve volt. Még csak most fogom ledarálni...Mustfokolóm nincs - de egyik éven, amikor volt, és próbáltam vele fokolni, már nem volt érdemleges az adat, mert mindig hamar elkezd erjedni, és utána már...
2018. szept. 23. 19:09

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!