Kimosott üvegbe meggypálinkát öntöttem és az üvegben maradt egy kis minimális víz kiöntéskor. Ez ronthat a pálinka ízén?
Figyelt kérdés
tényleg csak nagyon pici pár csöpp vízről van szó
válaszokat előre is köszönöm!
2018. szept. 19. 14:54
1/9 anonim válasza:
Csak nagyon picit. Annyira picit, hogy érezni úgyse fogod. Főleg, mire az üveg aljára érsz. :D
2/9 A kérdező kommentje:
általában így szokott lenni :)
2018. szept. 19. 15:06
3/9 anonim válasza:
Az, hogy mennyire fogod érezni, attól függ, hogy milyen gyorsan érsz az üveg aljára. :D
4/9 anonim válasza:
Az alkohol keveredik a vízzel, de - ahogy írod kis mennyiségről, talán egy kis gyűszűnyiről? van szó - cseppet sem rontja az ízét. Nagyobb mennyiségben zavaros (opálos) lenne az ivóvízben levő sóktól, de ez is csak esztétikai, nem ízbeli hiba. Nézetem szerint, biztos, hogy nem ront ez a mennyiség az ízén, de még szeszfokát sem tudja befolyásolni..
5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszod igen ahogy írtad "gyűszűnyi" mennyiségről van szó nem jutott volna eszembe ez a kifejezés :D
2018. szept. 19. 15:41
6/9 A kérdező kommentje:
akkor megnyugodtam :) olvastam olyat hogy valaki fél literes üvegben a pálinkát vízzel akarta felönteni... nem vagyok szakértő de az már gondolom rosszat tenne a pálinka ízének
2018. szept. 19. 15:46
7/9 anonim válasza:
Ha csap- vagy kútvízzel hígítod, akkor - amint írtam - zavaros, opálos lesz, de ez csak esztétikai hiba és fogyasztható. Az alkohol bármilyen arányban hígítható, legfeljebb lötty lesz belőle. Ha desztillált vízzel hígítod, akkor arányosan hígul, tehát kisebb lesz az alkoholtartalma.
9/9 anonim válasza:
Az ízén? Pár csepp? A víznek nincs íze! (OK, ezen pl. egy kémiatanár kiborulna). Hogy rontson rajta? Ha a víztől kihígul, azaz jelentős a vízmennyiség, akkor az nyilván ront azon az élményen, amit a pálinka nyújthat. Ugyanakkor pár csepp víz hogy a bánatba? Mittudomén pár csepp Unicum vagy pár csepp Jager, pár csepp szörp, az biztos, de a víz?
Ha pár cseppről van szó, még csak esztétikai hibát sem fog okozni. Én sem szoktam szárítgatni az elmosott üvegeket annak megtöltése előtt (feltételezem így futottál bele ebbe).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!