Miért készítik a borok 99,9%-át szőlőből?
Figyelt kérdés
Remek borokat lehet csinálni almából, meggyből, stb.2018. aug. 30. 21:39
1/10 anonim válasza:
mert rengeteget csinálnak más gyümölcsből is. Elég az 80%nak is. Azonban a bor kifejezés alapvetően a szőlőből készültre utal.
2/10 anonim válasza:
Nem tudom,mi van akkor,ha szőlőből csinálták először,és hagyományt őriznek?:D nem tudom a történetét nagyon,viszont fogalmam nincs. Nem egyforma az emberek ízlése,ne mondja nekem senki,hogy a legjobb a szőlőből...mer olyan nincs,hogy a nép 99%-a szerint szőlőből a legjobb,nincs olyan hogy ugyanazt szereti mindenki...Bár tudnám...Bár a bor önmagában olyan,mint a málnaszörp anélkül,hogy vízzel higitanád...Nem értem,hogy lehet inni,mint a vizet...vagy soha nem kóstoltam még jó bort?kitudja. Azért a borász ismerőseim legalább egyszer az életben össze tudnak hozni egy jó bort...
3/10 anonim válasza:
mert almából és meggyből inkább pálinkát vagy gyümölcslevet csinálnak és szerintem a stb is megy a pálinkába
5/10 anonim válasza:
Ez téves hallottál olyanról hogy rizsbor?
6/10 anonim válasza:
Almából pl nagyon szar borokat lehet csinálni :)
7/10 anonim válasza:
Rizs pálinka, amit bornak tartanak és sör főzési módszerekkel állítják elő?
8/10 anonim válasza:
A szőlőből sokkal könnyebb lehetett mustot csinálni régen mint a többi gyümölcsből és gondolom mindig is több cukor volt benne mint mondjuk az almában. Aztán idővel úgy nemesítették a szülőt hogy egyre jobb bort adjon, mind ízre mind alkoholtartalomra. A többi gyümölcsben jellemzően nincs annyi cukor hogy maguktól egy 10%-os bort lehessen erjeszteni belőlük, miközben szőlőből akár 15-16%-os bort is lehet erjeszteni.
9/10 anonim válasza:
Való igaz: sokféle gyümölcsből lehet bort előállítani. Viszont a szőlő cukor- és savtartalma ideális a borkészítéshez, jól megy végbe az erjedés, míg a különböző gyümölcsboroknál sokat kell dolgozni a megfelelő sav-cukor egyensúly beállításán.
10/10 anonim válasza:
Mert kevesebb gondozást igényel. És könnyebb szedni, mint a málnát. [De a málna ecetet málnaborból csinálják!]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!