Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért készítik a borok 99,9%-á...

Miért készítik a borok 99,9%-át szőlőből?

Figyelt kérdés
Remek borokat lehet csinálni almából, meggyből, stb.
2018. aug. 30. 21:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
mert rengeteget csinálnak más gyümölcsből is. Elég az 80%nak is. Azonban a bor kifejezés alapvetően a szőlőből készültre utal.
2018. aug. 30. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem tudom,mi van akkor,ha szőlőből csinálták először,és hagyományt őriznek?:D nem tudom a történetét nagyon,viszont fogalmam nincs. Nem egyforma az emberek ízlése,ne mondja nekem senki,hogy a legjobb a szőlőből...mer olyan nincs,hogy a nép 99%-a szerint szőlőből a legjobb,nincs olyan hogy ugyanazt szereti mindenki...Bár tudnám...Bár a bor önmagában olyan,mint a málnaszörp anélkül,hogy vízzel higitanád...Nem értem,hogy lehet inni,mint a vizet...vagy soha nem kóstoltam még jó bort?kitudja. Azért a borász ismerőseim legalább egyszer az életben össze tudnak hozni egy jó bort...
2018. aug. 30. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
25%
mert almából és meggyből inkább pálinkát vagy gyümölcslevet csinálnak és szerintem a stb is megy a pálinkába
2018. aug. 30. 21:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
88%
Honnan vetted ezt a számot?
2018. aug. 30. 21:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
70%
Ez téves hallottál olyanról hogy rizsbor?
2018. aug. 30. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
69%
Almából pl nagyon szar borokat lehet csinálni :)
2018. aug. 30. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Rizs pálinka, amit bornak tartanak és sör főzési módszerekkel állítják elő?
2018. aug. 30. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
75%
A szőlőből sokkal könnyebb lehetett mustot csinálni régen mint a többi gyümölcsből és gondolom mindig is több cukor volt benne mint mondjuk az almában. Aztán idővel úgy nemesítették a szülőt hogy egyre jobb bort adjon, mind ízre mind alkoholtartalomra. A többi gyümölcsben jellemzően nincs annyi cukor hogy maguktól egy 10%-os bort lehessen erjeszteni belőlük, miközben szőlőből akár 15-16%-os bort is lehet erjeszteni.
2018. aug. 30. 23:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Való igaz: sokféle gyümölcsből lehet bort előállítani. Viszont a szőlő cukor- és savtartalma ideális a borkészítéshez, jól megy végbe az erjedés, míg a különböző gyümölcsboroknál sokat kell dolgozni a megfelelő sav-cukor egyensúly beállításán.
2018. szept. 2. 02:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Mert kevesebb gondozást igényel. És könnyebb szedni, mint a málnát. [De a málna ecetet málnaborból csinálják!]
2018. szept. 4. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!