Szangabor kérdése:
Pölöskei muskotály szőlőből szeretném félédes vagy édes bort készíteni. Hogyan kell? kb 10 litert szeretném saját részre
Figyelt kérdés
2016. szept. 30. 16:11
1/1 anonim válasza:
Kipréseled, edénybe teszed a lét, vársz, megiszod. Nagy vonalakban ennyi.
Az edény nagyobb legyen, mint amennyit beleteszel, mert forrás közben felhabzik, és ha az edény tele van, akkor kinyomja az anyagot. De legalább félig legyen az edény.
Ne legyen lefojtva (légmentesen lezárva), mert szétdobja az edényt a keletkező CO2.
Ne szellőzzön különösebben, mert megromolhat. Egy kis szellőző rés elég, ahol kijön a felesleges gáz.
Ha leállt a forrás, vársz még egy kicsit, hogy tényleg leálljon, aztán egy csővel (benzincső vagy hasonló is megteszi) lefejted a tiszta bort az üledékről. Utána már nem érheti levegő, mert ha nem olyan túl jó minőség, akkor megsavanyodhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!