Egy Duna-Tisza közi félédes vörös tájbor minőségét mi jellemzi?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Túlterhelt szőlőtőkék, éretlenül szedett fürtök, az éretlenül szedett fürtök miatt jó sok sav (köztük almasav) megmaradhat, az igazán jó, komplex aromák egyáltalán nem alakulnak ki, a fenolos komponensek polimerizációja pedig csak részlegesen játszódhat le, jó kis húzós tanninokkal megajándékozva a vásárlót. Túl sok tannin persze nem kerül a borba mondjuk. Ezt az egészet fellocsolják mustsűrítménnyel, hogy legyen valami cukor benne, ami kierjedhet, majd leállítják az erjedést, hogy félédes mennyiségnyi benne is maradjon. A cukor legalább kicsit fedi, hogy valójában milyen szörnyűséges borral van dolgunk. (Egyrészt a savérzetet is tompítja, másrészt legalább lesz valami íze a bornak, ami a mai, 4 puttonyos aszúnyi mennyiségű cukrot tartalmazó üdítőitalok korában tetszhet az embereknek.)
Úgy ahogy van, köze nincs ezeknek a természetes borkészítéshez. Legalábbis általánosságban beszélve, természetesen rendkívül ritka kivételek mindig akadhatnak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!