Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Készítettem mázsört, ilyennek...

Készítettem mázsört, ilyennek kell lennie?

Figyelt kérdés
Nos készítettem mézsört és iható! De nem tudom milyen ízt kellett elérnem. Az leje kissé savanykás majd ha lenyelem semleges lesz, tehát nem rossz ízű, de nem is édes. Nem érzem keserűnek mint a sört, mert ugye én komló nélkül készítettem "kovászolt" eljárással. Tudom nehéz leírni valaminek az ízét, de sajnos nem tudom, hogy ilyennek kell-e lennie. Hálás lennék ha valaki aki ért hozzá leírná, hogy milyennek kell lennie! :)

2018. aug. 16. 13:34
 1/5 A kérdező kommentje:
Elnézést! Természetesen mézsört készítettem! :D
2018. aug. 16. 13:41
 2/5 Phoney ***** válasza:

Ha egy ital teljesen kierjedt, az sosem édes, mivel az édes ízt a cukor adja, a cukorból viszont alkohol lesz. Szóval ez a része normális, bár a mézbor is lehet félédes vagy édes.

Hogy savanykás, hát, attól függ, mit nevezel savanykásnak. Egy enyhe tejsavas savanykás jelleg normális is lehetne, hogyha kellemes, de valószínűbb, hogy kicsit ecetes lett, ami nem kellemes, és minden erjesztett italnál hibának számít. Ha úgy érzed, hogy lehetne jobb, akkor tényleg lehetne jobb. Kapott levegőt főerjedés után?

2018. aug. 16. 15:47
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem vegyél egy ilyet, kóstold meg és hasonlítsd össze:

[link]

Egyszeri beruházás.

Nem is kell postát fizetned, itt vannak a boltjaik:

[link]

2018. aug. 16. 15:48
 4/5 A kérdező kommentje:
Épp ez a rossz, hogy nincs kellemetlen íze + illata kellemes. De azért élek a gyanúperrel, hogy elkezdett megecetesedni. A ballon amiben erjedt nem sokszor volt kinyitva, illetve csak pár másodpercig amíg megnéztem, hogy minden rendben megy-e benne. De lehet ez hiba volt?
2018. aug. 16. 16:54
 5/5 A kérdező kommentje:
A probléma megoldódott. Enyhén savanyú a citromtól lett, illetve azt érzem benne!
2018. aug. 16. 23:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!