Meggybort szeretnék csinálni, de még sosem készítettem előtte. Hogyan is kell pontosan?
Figyelt kérdés
Ma szedtem 10 kiló meggyet, és sok fórumon olvasgattam hogy hogyan is kell, de mindenhol másképp írták. Most akkor magozzam ki az egészet, vagy csak törjem össze alaposan a tisztítás után? Valaki letudná írni lépésről lépésre, hogy mit hogyan kell?2015. jún. 2. 19:39
1/4 Phoney válasza:
Normális esetben mustból erjeszted, nem cefréből.
Ez egy szakszerű anyag:
(külön olvasd el az általános gyümölcsboros tudnivalókat, aztán a meggybort)
2/4 anonim válasza:
Kipróbált recept (legalább 10 éve ez alapján készítem):
3/4 A kérdező kommentje:
Egyet nem értek. Azt írják, hogy ki kell préselni az elejét, és akkor megkapjuk a tiszta meggylevet. Na most akkor én ezt tegyem külön, a kipréselt cucchoz meg adjak vizet, majd préseljem ki megint és ehhez adjam hozzá a cukrot? Aztán meg öntsem hozzá a különtett tiszta meggyléhez? Jól értelmeztem?
2015. jún. 3. 10:58
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!