Első boromat készítettem el az idén, és egy kicsit nyúlósodik, így találtam meg a borbetegségeknél, ez mit jelenthet:"A bort tiszta nyírfa seprővel habzásig paskoljuk, hogy a nyálka szétszakadjon"?
Figyelt kérdés
A seprőt tudom mi,de a többi nem igazán tiszta.#Gyümölcsbor.Szederbor.Bor.
2015. okt. 9. 15:31
1/5 anonim válasza:
ÚLÓSODÁS
Könnye felismerhető borbetegség, a bort pohárba töltve olajszerűen, nyúlósan folyik,viszont íz és szag hibák nem fedezhetőek fel benne. Tejsav baktériumok okozzák. A nyúlósodás 20 mg/l-nél nagyobb szabadkénsav szint biztosításával megelőzhető. Javításkora bort mechanikai kevertetésnek, erős szellőztetésnek kell kitenni, a viszkozitás csökkentése érdekében. A nyúlós borok általában még felhasználható.
2/5 anonim válasza:
A nyúlósodás egy túlzottan nem veszélyes betegség, ami főként az új, alacsony sav- és alkoholtartalmú boroknál jelentkezhet. A fertőzés során a bor olajszerű, íze jellegtelenné válik. Kezelése egyszerű, alapos levegőztetéssel és kénezéssel történik. Súlyosabb esetekben pedig savpótlással is rendbe hozható
3/5 anonim válasza:
Nem tudom ezt a seprűs megoldást hol találtad, de ezek valahogy tudományosabbnak tűnnek számomra :D
4/5 A kérdező kommentje:
Itt találtam egyébként: [link]
Amúgy köszönöm a választ,akkor mondjuk borkénnel megoldható ez?
2015. okt. 10. 08:43
5/5 A kérdező kommentje:
Vagy talán egy ideig szellőztetni,na de meddig?
2015. okt. 10. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!