Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Fokoláskor már megint zavaros...

Fokoláskor már megint zavaros lett a pálinkám. Olyan mint a tej. Miért?

Figyelt kérdés
Kozma olaj nincs benne. Lassan hígítottam. Rezes törés nincs. Átengedtem gyantaszűrőn. Szentkirályi ásványvízzel hígítok mindíg jó volt. Már csak arra tudok gondolni hogy nem volt friss a víz emiatt lehet. De hát még nem járt le sz ideje. Tanácstalan vagyok.
2018. jan. 19. 06:35
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Lehűtöttem fagyasztóban de nem láttam hogy bérmilyen olaj kicsapódott volna a tetején.
2018. jan. 19. 06:52
 2/19 anonim ***** válasza:
2018. jan. 19. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/19 anonim ***** válasza:
0%

Én még soha se hallottam ilyet hogy hígítani kell.

Se gyanta szürőről.

Te mit kutyultál össze?

2018. jan. 19. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 anonim ***** válasza:
48%
Ásványvízzel? Szerintem az lesz a ludas. Ha hígítod, akkor desztillált vízzel tedd.
2018. jan. 19. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/19 anonim ***** válasza:
15%
Ásványvízzel pálinkát hígítani? Megy gyanta szűrő? Micsoda lőre lehet az.
2018. jan. 19. 08:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/19 A kérdező kommentje:
Na jó helyen kérek én is tanácsot mondhatom. Ha még gyantaszűrőről se hallottatok pálinka tisztításnál inkább ne szóljatok hozzá. Ezek már alap dolgok. Továbbra is várom HOZZÁÉRTŐK hozzászólásait.
2018. jan. 19. 08:36
 7/19 anonim ***** válasza:

Ha opálosodik, akkor mégis csak jelen vannak a kozma olajok.

Jobb ha ioncserélt vízzel higítod.

Nálam kozma olaj leválasztó után is előfordult már, hogy beopálosodott ha szilvát próbáltam higítani 40° alá.

2018. jan. 19. 09:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 A kérdező kommentje:
Beraktam a fagyóba egy éjjelre. Azt olvastam a tetején kellett volna kicsapódni. De ugyan olyan zavaros volt. A Szentkirályi ásványvizet az interneten olvastam. Eddig nem is volt baj vele. Birsalmapáleszről van szó
2018. jan. 19. 10:05
 9/19 anonim ***** válasza:
64%
HOZZÁÉRTŐK válaszát, mi? Aki hozzáértő, azzal kezdi, hogy nem ásványvízzel hígítja a pálinkáját.
2018. jan. 19. 10:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/19 anonim ***** válasza:
Én mindig desztvízzel higítom, az opálosodás oka oldhatatlan cseppek kiválása, pontosabban a keletkező hígabb víz-alkohol elegyben rosszul oldódóé amit az ásványvíz az ásványianyag tartalma miatt ront a desztvízhez képest. Tedd mélyhűtőbe a pálinkát, és hagyd ott, a fázisok el fognak különülni rendesen és le tudod majd kanalazni a tetejéről az olajos fázist.
2018. jan. 19. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!