Pálinkafőzésnél egy idő után zavaros a finomítás, ilyenkor mi történik?
Úgy kb 60 foknál kezdett zavarosodni.
Mitől lehetett?
60 fokon opálosodik??
alszesz főzésnél a kozmaolajszűrés nem állhatott a helyzet magaslatán, csak erre tudok gondolni
használsz szőllősy szűrőt?
egyébként tudni kéne azt is mit főztél, mert nem mindegy hogy alma, vagy szilva, vagy más... -neadjisten narancs vagy mandarin, mert az bizony nagyon hajlamos az ilyen huncutságokra
ha az íze jó, megpróbálhatod javítani, azaz átszűrni
fél literrel érdemes megpróbálni..
először is hűtsd le -20 fokra a fagyasztóba
aztán egy féldeci sovány tejet keverj el benne és így szűrd át 3-4 réteg papírtörlőn (a Sylvia papírtörlő nekem bevált)
lassú folyamat mert csak átcsepegni tud, de megéri, mert kitisztítja hacsak nem végzetes az opálosodás
és az ízből se vesz el mint a kationcsere, vagy az aktív szenes szűrés, ami nem csak az opált, de az ízek jó részét is kiszűri...
ha meg érdekel szőllősy szűrő, én készítek neked, csak dobj egy privát üzenetet
Köszönöm a válaszokat!
Szőlősi szűrőt nem használok,de ha kell tudok csinálni magamnak rozsdamentesből,és szilváról van szó.
A kozmaolajat az alszesznél vattával szűrtem elméletileg jó ,gyakorlatilag lehet hogy túl áteresztő volt az anyagom.Majd legközelebb inkább leszedegetem róla..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!