Finomított pálinka hígítás után zavaros. Ez elmúlik egy idő után vagy ilyen marad?
Figyelt kérdés
2013. nov. 25. 21:01
1/4 anonim válasza:
Ha túlzottan felhígítod akkor bezavarosodik, talán desztillálással eltüntethető.
2/4 A kérdező kommentje:
Tehát a 2xer főzött pálinkát főzzem át még egyszer?
2013. nov. 25. 21:38
3/4 anonim válasza:
Vagy túl sok kozmaolajat tartalmazott az alszesz, vagy a hígításkor történt valami hiba (csapvíz, eltérő hőmérséklet, hirtelen nagy mennyiség összeöntése stb...). Ez nem múlik el magától, valószínűleg csak az újrafőzés segíthet és hígításkor be kell tartani néhány szabályt. Ha sok benne a kozmaolaj (nem lett rendesen leválasztva), akkor nem szabad 50% alá hígítani.
4/4 gabrincs válasza:
Mindenképpen újra le kell főzni. Nem fog magától elmúlni. Ez leggyakrabban a csapvizes hígítás következménye. Nem kell sajnálni azt a néhányszáz forintot a desztilált vízre.Néhány alapvető szabály hígításhoz.
Desztilált víz.
közel azonos hőmérséklet.
A vizet kis adagokban adni a pálinkához.
A vizet adjuk a pálinkához, és nem fordítva.
Remélem hasznos volt.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!