Palackozástól számítva a fehér és rozéborokat hány éven belül ajánlott elfogyasztani? Jó tárolási körülmények mellett.
Figyelt kérdés
A különböző fehér, rozé és vörösboroknak mennyi az ideális fogyasztási kora ?2018. jan. 18. 19:06
1/2 anonim válasza:
A reduktív technológiával készített borokat minél előbb, a legjobb egy éven belül. A Magyarországon kapható összes rozébor ezt a kategóriát erősíti ahogy az összes olyan fehérbor is amin nem jelzik hogy hordós érlelésű (jellemzően csavarzárasak ezek a borok manapság, de nem szükségszerűen).
A hordós érlelésű fehérborok sokkal tovább elállnak akár 5-7 évig.
A Tokaji Aszú évtizedekig fogyasztó.
2/2 Buf válasza:
Az előttem szóló tökéletesen leírt mindent a rozé akár lehet jó is ha nem friss, én nem szeretem a friss borokat de egy túlérett az ízlik, de hozzáteszem az már egy szar rozénak számít.
Az édes fehérek (pl aszu) brutál sokáig elvannak, de csak az édes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!