Mi a különbség a Drága és az olcsó borok között?
Szoktam borozni, napi 1 decit iszok este, de én sose veszek 5-6 ezernél drágábbakat. Most a szilveszteri buliban felbontottak egy 80 ropis francia bort. Finom volt, de őszintén mondom nem éreztem hogy olyan különleges lenne.
Ez ilyen sznob dolog, nem? Vagy csak nem érzem az ízeket? :)
#2: mi vakon szoktunk kóstolni. Volt egyszer egy ilyen esténk: 4000-6000 közötti magyar és 80-150 közötti külföldi borok. Első helyezést egy 4500 forintos szekszárdi kékfrankos válogatás nyerte, másodikat Argentin 80k-s, harmadik portugál 120k, negyedik olasz drága, ötödik egy chilei drága, és 6,7,8 bizony magyarok jöttek.
Azt meg érzem, hogy valami milyen fajtákból van, milyen talajon nőtt, milyen minőségű, de azt nem, hogy mennyibe kerül. Az nem befolyásolja az ízt. Az viszont az árba és az ízbe is, hogy beleszól, hogy mennyire van termés korlátozva az adott szőlő, mennyit dolgoznak vele.
#1 szépen fogalmazta meg: ez hobbi, nem sznobság. Aki nem érzi a különbséget, annak pont jó egy ilyen alkalom a próbálkozásra, mert nyugodt lehet, hogy nem veszt vele semmit, ha nem ad ki 12x annyit egy borért. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!