Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Mindennap egy pohár bor?

Mindennap egy pohár bor?

Figyelt kérdés
Te iszol az egészséged megőrzése érdekében? És ha igen, milyet? Erre a célre milyet ajánlanál ami nem túl drága? Édeset vagy szárazat?

2017. dec. 20. 14:46
 1/8 Mojjo ***** válasza:
76%

Csakis szárazat, és vöröset. Ha relatíve olcsó kell - gondolom, rendszeres fogyasztásra szempont -, de már okés, akkor Librunn Portugieser (CBA), Luis Felipe Edwards Cabernet sauvignon és African Rock Cabernet sauvignon - Pinotage (Aldi). Ezek 1000 alatt vannak, és ebben az árkategóriában más bevállalható vöröset még soha nem találtam.

Vegyél egy vákumos visszazárót (bármelyik borszaküzletben van), mert különben szépen elkezdenek majd oxidálódni a boraid, mire megiszod őket napi 1 pohár sebességgel.

És tarts pihenőnapokat, ne igyál minden nap. Heti több pihenőnapot is lehetőleg. Akkor is, ha csak egy pohár a napi mennyiség. A bor alapvetően nem gyógyszer, hanem gasztronómiai termék.

2017. dec. 20. 14:57
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!! :)
2017. dec. 20. 15:24
 3/8 anonim ***** válasza:
16%
Semmilyet. Az alkohol méreg. :)
2017. dec. 20. 15:26
 4/8 Mojjo ***** válasza:
60%
@3: Felteszem, nem is az alkoholtartalma miatt szeretné inni :)
2017. dec. 20. 16:01
 5/8 anonim ***** válasza:
17%
Másért nem szokták... :D
2017. dec. 20. 16:11
 6/8 Mojjo ***** válasza:
86%

@5: Szomorú, ha te még csak olyat láttál, még szomorúbb, hogy te magad sem tudsz mást elképzelni. Talán látens alkoholista vagy? Vagy esetleg egy olyan, aki már "leszokott"?

Az emberek jó részének a minőségi borok a gasztronómia részét képezik, és kulináris célból fogyasztják.

2017. dec. 20. 16:53
 7/8 anonim ***** válasza:
29%

43%-os csak annyit írt hogy méreg.

Szerintem is méreg, de én is rengeteg ilyen mérget szoktam inni. Egy dolog hogy elismerjük hogy az alkoholnak káros hatásai vannak, de a másik dolog hogy ennek elismérese mellett isszuk is. Szerintem is méreg, de de iszom. (Nem csak napi egy pohár bort.)

Aki annyira a vörösbor pozitív hatásait akarja érezni, az vegyen darált szőlőmagot és azt egye por formájában. Minden pozitív hatást átad, amit a vörösbor is.

Aki pedig az alkoholt akarja élvezni, az igyon alkoholt. Semmi baj nincs. Csak az alkoholt nem ivók ne nézzék le az alkoholt ivókat.

2017. dec. 20. 18:00
 8/8 Mojjo ***** válasza:
100%

@7: Ennél összetettebb a helyzet. Az alkohol természetesen nem az egészség csúcsa és kellő mennyiségben mérgező. Sokan pont ezért isszák - hogy élvezzék a mérgezés tüneteit. Szegény 43%-os viszont azt hiszi, hogy mindenki ezért issza. Nyilván ez egy erősen beszűkült nézőpont. Legkézenfekvőbb arra gondolni, hogy a 43%-os egy alkoholista, vagy egy "volt alkoholista", aki ezen mivolta miatt képtelen máshogy tekinteni az alkoholra. Lehet, hogy egy közeli hozzátartozója, vagy barátja alkoholista, vagy volt az. Vagy tizenpár éves. Vagy csak simán nem egy érdeklődő ember, akinek igencsak szűkös a rálátása a világra.

A valóságban az alkoholos italok fogyasztásának vannak az alkohol élettani hatásaitól teljesen független okai. Pl azok a képzetek, hogy ilyen-olyan italfajták egészségesek (attól függetlenül, hogy ez igaz-e, vagy sem). Ezt látjuk a kérdezőnél. Lehet a gasztronómiai értékük - gyengébbek kedvéért: az ízük. Én erről írtam.A bornál ennek kifejezetten nagy jelentőséggel bír, sokan fogyasztják ezért. De lehet státuszszimbólum, társadalmi pozíciójelző, különösen értékes italoknál. Ezen okok mindegyike teljesen független az alkoholtartalomtól.

2017. dec. 20. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!