Az még nem egészségtelen/májroncsoló "alkoholizmus" ha mindennap egy pohár whiskey illetve ritkán whiskey helyett tequilát iszok?
Azért ez tömény alkohol, napi egy pohár sok.
Vörösborból nem árt napi egy pohár, még egészséges is, de a whiskey nem igazán.
Nem úgy kell elképzelni,hogy egy 2,5dl-es pohárt felöntök.
Egy kb 1 decis pohár aljába valamennyit öntök és elkortyolgatom.
Ha egy gyűszűnyit lenyomsz, az talán még nem gáz, bár én is inkább a bort javasolnám. Akkor kezd gázos lenni, ha már nem bírod ki anélkül a kis adag nélkül sem. Ugyanis az alkoholizmusnál nem a mennyiség számít, hanem a rendszereség és a függőség.
Próbáld egy hétig szüneteltetni. :)
Nálam ez úgyvan ,hogy tipikus falusi családból származom én megállás nélkül horgászok és pálinkát főzök ,édesapám sört főz illetve borászkodik,horgászik és vadász ,nagyapám (istennyugasztalja) megszállott borász volt.
azaz a szeszfőzés megállás nélkül ott van a családban.
A Whiskey és a Tequila valahogy számomra a családi hagyományt és a gyermekkoromat idézi fel amikor segítettem a főzésben meg ezek,és maga az ital is nemutolsó sorban.
Napi egy italnak nincsen igazolható egészségkárosító hatása. (Sőt, a kevés alkoholt fogyasztók kevésbé fogékonyak pl. az öregkori szenilitásra, izületi problémákra, meg még 1-2 dologra, mint akik soha nem isznak alkoholt.)
Ettől függetlenül a mindennapi iszogatást én nem ajánlom hosszútávon, mert idővel másképp gondolkodik tőle az ember. Érdemes ritkítani, vagy párhavonta beiktatni egy 2-3 hetes időszakot mindenféle alkohol nélkül.
Első: a tömény alkohol csak a gyomrot terheli jobban. Az, hogy alapjában véve ártalmasabb lenne a sörnél-bornál, a 100 évvel ezelőtti antialkoholista mítoszok egyike volt. Csak azért szoktak agitálni a tömény ellen, mert abból hajlamosabb az ember többet inni. A tömények divattá válását szinte minden országban korábban nem látott alkoholizmus követte (napi 10-20 italt kell elképzelni), és nem ritkán páréves szesztilalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!