Alszesz finomításakor már nagyon korán érzem a "fazék ízt, szagot" mitől lehet?
Ha kisüsti technológiáról van szó, akkor 2 dolog jöhet szóba. 1./ Rossz cefrét készítettél ( ez a valószínűbb )
2. Csak úgy érzed, hogy már jön 65-nél a fazékíz, pedig nem. ( ilyen magas alkoholfoknál azért a szesz elnyom minden mást )
Amúgy ha pontosítanád, hogy milyen ízt érzel, akkor - talán -egy lépéssel már előrébb lennénk.
Ez alapján jól cefrézel, bár azt nem értem miért teszed hidegre 5 nap után. Tán lemaradtam valamiről, de tudtommal az erjedéshez egyenletes hőmérsékletet kell biztosítani, ideálisan 18-23 fokot szoktak javasolni. Én is főztem már olyan cefrét, aminél dettó 65 fok körül már utópárlatra emlékeztető jegyeket viselt magán a párlat, de azon minden hiba ellett követve. Sok cukor, sokat állt, természetes erjedés, gyűjtögetett gyümölcs, stb. Hiába tolta bele a sok cukrot a végeredmény annyi se bírt lenni, mintha "nem cukrozott" cefre lett volna, értsd annyi cukor, ami még jótékony hatással bír.
Lassan főzöd az alszeszt és kihígítod azt 25 alk. fok alá? Erre a kettőre tudok még gondolni... Ha igen és igen, akkor passz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!