Tésztát meg lehet főzni vízforraló segítségével, fazék nélkül?
Nemrég költöztem albérletbe, a tűzhelyet már sikerült beszerezni, de fazekat még nem, majd csak holnap tudok beszerezni.
Szeretnék főzni tésztát, szerintetek ha vízforralóval felforralom a vizet és leöntöm vele a tésztát, hagyom állni kb. 5-10 percig, ugyanúgy megpuhul, mintha tűzhelyen főztem volna? Vagy inkább ne kísérletezzek?
Közben kipróbáltam már.
Szélesmetélttel próbálkoztam, ez volt csak 250 g-os kiszerelésben a boltban. Felforraltam a vizet, leöntöttem a tésztát és hagytam állni kb. 5 percig. Ugyanolyan, mintha tűzhelyen, fazékban készült volna, úgyhogy örülök, hogy megpróbáltam. :)
Azért ha van tűzhely és fazék kombináció érdemesebb azt választani az egyszerűség miatt. :) A vízforralós módszert csak végső esetre ajánlom, mert azért több odafigyelést igényel. Részletesebben így készítettem: egy jénai edénybe beleöntöttem a tésztát, egy leveses tányérral lefedtem és bebugyoláltam ezt az egészet konyharuhákkal, hogy lehetőleg csak minimálisan hűljön le a pár perc alatt, míg ázik a tészta, illetve félidőben kicsit megkavartam, hogy ne ragadjon össze.
Tehát az eredeti módszer egyszerűbb, kevesebb odafigyelést igényel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!