Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Tésztát meg lehet főzni...

Tésztát meg lehet főzni vízforraló segítségével, fazék nélkül?

Figyelt kérdés

Nemrég költöztem albérletbe, a tűzhelyet már sikerült beszerezni, de fazekat még nem, majd csak holnap tudok beszerezni.

Szeretnék főzni tésztát, szerintetek ha vízforralóval felforralom a vizet és leöntöm vele a tésztát, hagyom állni kb. 5-10 percig, ugyanúgy megpuhul, mintha tűzhelyen főztem volna? Vagy inkább ne kísérletezzek?


2017. ápr. 27. 16:01
1 2
 11/14 lencsefőzelék ***** válasza:
42%

Erre való a kuszkusz:

"Egyszerűen fel kell önteni forrásban lévő folyadékkal (víz vagy alaplé), lefedni, és állni hagyni 8-10 percig. A folyadék mennyisége mindig a kuszkusz űrtartalmának másfélszerese, vagyis, ha egy kétdecis bögrényi kuszkuszt használunk, ahhoz 3 deci folyadékra lesz szükség. (Ez a nálunk általában kapható előgőzölt kuszkuszra igaz, érdemes ellenőrizni a csomagoláson, hogy ilyennel van-e dolgunk. A másfélszeres folyadékmennyiség mellett erre utal az is, ha azt írták rá, hogy 5-10 perc áztatás kell neki.)"

[link]

2017. ápr. 28. 01:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 A kérdező kommentje:
11. Köszönöm, de én túrós tésztát szerettem volna enni, nem túrós kuszkuszt. A kuszkusz nekem még sósan úgy, ahogy elmegy, na de édesen... egyébként nem vagyok nagy rajongója.
2017. ápr. 28. 08:31
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

#12

A kuszkusz ugyanolyan tészta, mint a szélesmetélt: tarhonya, csak más formájú.


Egyébként nem mondtad, hogy nem durumtésztát akarsz készíteni.

2017. ápr. 28. 09:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 A kérdező kommentje:

Elhiheted, tudom mi a kuszkusz, volt hozzá szerencsém. Sajnos van olyan ismerősöm, aki szintén megrögzött kuszkusz fogyasztó és próbál rávenni mindenkit annak fogyasztására. Ismétlem: nekem nem jött be, ahogy a tarhonya sem, csak akkor eszem, ha nagyon muszáj.


Nem mondtam, hogy nem durumtésztát akarok? Ne viccelj már! Azt hol mondtam, hogy durumot akarok? A tészta alatt én a normális, hagyományos tésztát értem, de egyébként is a durum és a hagyományos tészta között az a különbség, hogy előbbiben nincs tojás és durumbúzából készítik, rövidebb az elkészítési ideje. A kuszkuszt én inkább a tarhonyához, vagy a rizshez hasonlítanám, főleg az elkészítése miatt, akkor már ehettem volna túrós rizst is, nemde?

Szerintem ha valaki TÉSZTÁT akar főzni, akkor egyértelmű, hogy nem tarhonyára és a hozzá hasonló kuszkuszra vágyik, hisz akkor ezeket nevezte volna meg a tészta helyett.

2017. ápr. 28. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!