Régen mivel erjesztették a sört?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az érdekelne, hogy a régi időkben mivel indították be a sör erjedését? Például én a házilag kísérletezgetett búzasörömnek az erjedését kenyérdarabkával indítom be. Nem is igazán a középkor érdekelne, hanem az ókor, Egyiptom, Kína stb...2017. aug. 7. 01:38
1/3 anonim válasza:
Komlóval, ahogyan a sörgyárakban ma is.
2/3 anonim válasza:
Egyiptomban kenyérből csinálták.
Árpalisztből gyúrt tésztát félig megsütötték (amíg kiszárad), ezt széttörték, vízbe tették és erjesztették.
3/3 anonim válasza:
Akkoriban még nem ismertek élesztőkultúrákat így nem is tudtak adni a sörökhöz. (Mikroszkóp híján a mikróbák mibenlétéről sem volt elképzelésük.) A maláta erjesztését viszont nagy nyitott kádakban végezték, amibe a levegőben lebegő sok ezer élesztőgomba-spóra bejutott és ott elszaporodott. Ez a hagyományos módszer már csak Belgium egy kis részén maradt meg és így készítik a lambic söröket, amik nem túl olcsók, mert nagyobb az esélye annak, hogy valami félresikerül, mint a nagyipari szabályozott folyamatoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!