Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Régen mivel erjesztették a sört?

Régen mivel erjesztették a sört?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Az érdekelne, hogy a régi időkben mivel indították be a sör erjedését? Például én a házilag kísérletezgetett búzasörömnek az erjedését kenyérdarabkával indítom be. Nem is igazán a középkor érdekelne, hanem az ókor, Egyiptom, Kína stb...

2017. aug. 7. 01:38
 1/3 anonim ***** válasza:
9%
Komlóval, ahogyan a sörgyárakban ma is.
2017. aug. 7. 06:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim válasza:

Egyiptomban kenyérből csinálták.

Árpalisztből gyúrt tésztát félig megsütötték (amíg kiszárad), ezt széttörték, vízbe tették és erjesztették.

2017. aug. 7. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
78%
Akkoriban még nem ismertek élesztőkultúrákat így nem is tudtak adni a sörökhöz. (Mikroszkóp híján a mikróbák mibenlétéről sem volt elképzelésük.) A maláta erjesztését viszont nagy nyitott kádakban végezték, amibe a levegőben lebegő sok ezer élesztőgomba-spóra bejutott és ott elszaporodott. Ez a hagyományos módszer már csak Belgium egy kis részén maradt meg és így készítik a lambic söröket, amik nem túl olcsók, mert nagyobb az esélye annak, hogy valami félresikerül, mint a nagyipari szabályozott folyamatoknál.
2017. szept. 26. 14:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!