Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Miért "döglött" meg a cefrém?

Miért "döglött" meg a cefrém?

Figyelt kérdés

Tegnapelőtt lett tele a hordó, tettem hozzá pektinbontót, nagyon szépen el is kezdett forrni, tegnap este még megkevertem, minden rendben volt, de ma reggelre meg már semmi aktivitás nem volt. A szaga és az íze is teljesen semleges, nincs az az igazi alkohol szaga, olyan mint ami már ki lett főzve.

Most tettem bele élesztőt. Újraforrhat még, vagy ez már "kuka"?

2017. aug. 6. 09:47
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Pénteken megvolt a pálinkafőzés, a cefrének olyan baja nem lett, amitől ne lehetett volna kifőzni, csak az alkoholtartalom volt alacsonyabb egy-két hordóban.

Nem volt ecetes, se penészes. Jövőre jobban rákészülök, igyekszem szakszerűen cefrézni.

Egyébként 28 liter nagyon finom pálinka lett. :)

Köszönöm a válaszokat!

2017. aug. 13. 11:34
 12/16 anonim ***** válasza:
Hány liter anyagból?
2017. aug. 16. 00:52
 13/16 A kérdező kommentje:
5,5 hektóból.
2017. aug. 16. 17:55
 14/16 anonim ***** válasza:
Az sajnos nagyon kevés lett, adhatott volna kétszer ennyit is.
2017. aug. 17. 01:00
 15/16 anonim ***** válasza:

Jól van azért picit túlzás az a duplája.

Reálisan 7-8 litert ad a körte, nyilván fajtától és adott évi időjárástól függően.

Tény, hogy kevés, legalább 10L-el többet kilehetett volna hozni ebből.

Mint írta jövőre jobban odafigyel a cefrézés körülményeire is, így lesz még ez jobb is. Lényeg, hogy legalább jó lett! :)

Azt azért még javasolnám, hogy szerezz be 1-2 kisebb hordót is, (ha jól számolok 1 100L-es hordó csak félig volt), hogy ne legyen ilyen sem, hogy félig van a hordó, inkább vegyél 1-2 60L-es hordót is, kb. 2000Ft darabja.

2017. aug. 17. 10:23
 16/16 A kérdező kommentje:

Többre számítottam én is, de ne legyünk telhetetlenek.

Tervbe van pár kisebb hordó vétele.

2017. aug. 17. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!