Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Másnaposság miért változik?

Másnaposság miért változik?

Figyelt kérdés
Tizenéves koromban összeihattam akármit , másnap egy kisebb roszullét reggel és ugy nagyon nem volt semmi extra bajom. Most 26 évesen már egy lightos sörözéstől (4-5 doboz) 2 napig szarul vagyok..Velem egykorú , idősebb ismerőseim ugyanugy isznak amit akarnak és semmi bajuk.. Mitől van ez? Néha azert jó lenne becsiccsenteni ugy hogy ne féljek előre a másnaptól..meg a harmad negyednaptól sokszor.. :D

2017. júl. 28. 15:07
 1/8 anonim ***** válasza:
Lassul az anyagcsere ahogy idősödsz.
2017. júl. 28. 15:54
 2/8 anonim válasza:

Ne sört igyál. Próbáld ki, hogy más ital is ilyen rosszulétet okoz-e.

Ajánlom egyèbkènt, hogy lefekvès előtt vegyèl be egy 1000 mg-s(vagy több) c-vitamint, ès egy b6 vitamint.

2017. júl. 28. 15:54
 3/8 A kérdező kommentje:
Mondjuk a sör elèggè megpisiltet mindig. Ma este lesz egy szülinap es azon agyalok mit ihatnek ami ad egy kis jokedvet de nem ut ki napokig. Ezt a cvitamin-t kiprobalom. De víz mindig megy lefekves elott :)
2017. júl. 28. 15:59
 4/8 anonim ***** válasza:
32 vagyok, nálam már 3 napig tart egy-egy komolyabb italozás után a "másnap". Most már nagyon nem éri meg többet inni a kelleténél. :D
2017. júl. 28. 16:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Akkor ez csak roszabb lesz. Csak nemeertem masok hogy birjak akkor. En is meggondolok mar egy sorozest is, nemhogy egy ivaszatot :)
2017. júl. 28. 16:48
 6/8 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a minőségi száraz fehérbort, mellé sok bubis víz, hátha. Meg eleve az is a titok nyitja, hogy italozáskor is kell bevinni rendes folyadékot. erről, pláne ha sörözik, vagy fröccsözik az meber, könnyű megfedkezni, hisz folymataosan iszik és nyilván nem szomjas, de az alkohol iszonyatosan dehidratál, ha mondjuk valaki átsörözik egy délutánt, érdemi folyadékhoz nem jut a szervezet, hisz a piában lévő vízet a szervezet nem úgy hasznosítja nyilván, mit a csapvízet. Az olyan azemebri testnek, minth anem innál mondjuk ebben a melegben egész délután, nyilván kiszáradnál. Így már avval nagy sokat segítesz atestednek és a másnapon is enyhíthetsz, ha rendszeresen megiszol 1-1 pohár vízet, akkor is, ha nem érzed szomjasnak magad. Mondjuk legalább minden második sör, fröccs után egy jó pohár sima, mentes vagy csapvíz. meghálálja a szervezeted. Értelemszerűen megspórolni úgy lehet, ha tartod a mértéket, no de ezt te is tudod nyilván. A kor előrehaladtával rosszabb lesz, én már nagyon ritkán kalibrálom túl, de akkor gyakorlatilag másnap még olyan mintha be lennék csípve és harmadnap vagyok másnapos, annyit nem ér az egész lópikula. Mostanában diszkréten borozgatok, ha úgy adódik és ügyelek rá, hogy mindig elegendő vízet is igyak.
2017. júl. 28. 20:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Pont tegnap kaptam ajándékba 6-6 liter egri házi vörös és fehérbort. Lehet kipróbálom ma 2-3 pohárral :)
2017. júl. 29. 12:39
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogy mondták. Egy löket C-vitamin + egy löket magnézium + egy löket B-komplex sokat segít.
2017. aug. 4. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!