Hogy lehet az, hogy pár doboz sörtől meghülyülök és rosszul vagyok, de majdnem fél liter vodkától semmi bajom?
Ha megiszok mondjuk 3 doboz sört egymás után, akkor teljesen lerészegedek, időnként ez hamar átcsap rosszullétbe is, rohanok telehányni a vécét, másnap reggel pedig fáj a fejem és szarul vagyok.
Tegnap egy házibuliban kb. 3 óra leforgása alatt megittam majdnem egy egész fél literes üvegnyi vodkát (38%), talán csak 1-2 felesnyi maradhatott az üveg alján.
Részeg voltam, de nem túl szédelgősen vagy hányingeresen, inkább csak olyan passzív és szomorkás lettem egy idő után a sok piától.
Ma reggel felkeltem korán ahogy szoktam és kutya bajom, se fejfájás, se kiszáradás, semmi. Reggelre nem voltam részeg, normális étvágyam volt.
Ez mitől van?
A fenilketonuriát még közvetlenül a csecsemő születése után szűrik, mivel komoly problémákat okozhat az idegrendszerben.
Nem tudok róla, hogy felnőttként is kialakulhat, de kérlek javíts ki első, ha tévedek, mert szeretek új dolgokat tanulni.
Ezenkívül amúgy logikusnak tűnne a kérdező esetében, nekem sincs jobb tippem, max olyasmik, hogy a kérdező túloz, vagy hogy ezen a vodkaivós estén kifejezetten jó formában volt és sokat evett mellé, míg korábban fáradt volt/keveset evett/stb.
Bár az sem elhanyagolható tényező, hogy írta, hogy a 3 doboz sört egymás után itta meg, míg a vodkát 3 óra leforgása alatt.
Nekem 28 éves korom után kezdett másképp hatni a sör. Begyullad tőle az orrmandulám, a szemem és a torkom is kicsit, kivörösödök. Ja és a harmadik üveget már köpöm visszafele....
Bezzeg előtte :) egy este akár 4-5 liter :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!