Meggybprt próbálok csiláni. Mit lehet tenni, ha túl sok benne a víz?
Figyelt kérdés
Egy másik recept szerint csináltam mint tavaly, és ahogy nézem, túlságosan fel lett vizetve. 1kg meggyhez 1 l víz volt az arány. Túlságosan húsos volt a meggy, többszöri sutulás után sem igazán van leve, csak a húsos héj. Mit lehet vele csinálni?2017. júl. 7. 17:51
1/2 anonim válasza:
Gondolom valamennyi cukrot is adtál hozzá.
Hagyd állni 4-5 napig, hogy a cukor kivonja a levét a meggy nem, majd szűrd le. A sűrűjéhez adj még vizet, jól mosd át, facsarjad ki és töltsd a többi léhez. Adj hozzá még cukrot, öntsd át egy demizsonba, tegyél rá kotyogót és várj.
Az én receptem:
5kg kimagozott meggy + 15 db összetört meggymag
4+2 liter víz
1+3 kg cukor
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm, így csináltam! Igen az elején 3 kg cukrot tettem kb 20 kg meggyhez és jó 15 l vizet. Ment hozzá 1 hét múlva még 5 kg cukor, ekkor néztem, hogy a kimagozott meggy ugyan úgy van. Tavaly ilyenkor már kezdett összesni, most meg olyan mintha friss lenne. Alkohol illata van, pezsgés is megindult. Lassan 3 hetes a cucc, nemtudom mi a baj. Kóstoltam, tiszta víz az egész. Nagyon el lett cseszve. Adok még neki egy hetet, de szerintem ez idén besült.
2017. júl. 8. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!