A mnustnak, ha az csak valóban szőlőlé, miért van hasonlóan büdös szaga mint a bornak? Antialkoholista/fiú
A must a bor "elődje". A must már erjedésnek indult gyümölcs.
Egy bizonyos ponton megállítják az erjedést, amikor a cukor még nem alakult át teljesen alkohollá.
Ha tovább erjesztik, akkor lesz belőle bor.
Persze nem ennyire egyszerű a dolog, de a lényege ez.
Az, hogy kinek 'szag', kinek 'illat', egyéni beállítottság kérdése.
Szagos a rántott hús annak, aki nem szereti és illatos a friss osztriga, aki kedveli.
A must olyan messze van a bortól, mint a cukorrépa a cukorkától.
Ha antialkoholizmusodra hivatkozol, ne egyél borízű almát sem!
A bort is gyakran kénezik.
És a mustot is kénezéssel akadályozzák meg a kierjedésben, ha nem frissen, aznap iszod, vagy nincs annyi hely a hűtőben, hogy az egészet betedd és lehűtsd.
Valószínűleg ezt a kéndioxid szagot nevezi szag-nak a kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!