Ha égetett szeszt fagyasztóban tárolok, akkor valóban veszít az ízéből?
Huh Phoney, titkon reménykedtem hogy még aktív vagy az oldalon és látni fogod a kérdésem. :DD
Egész konkrétan egy üveg Bombay Sapphireról lenne szó, amiből Dry Martini és Gimlet koktélokat szeretnék készíteni, tehát számomra az nem probléma hogy elnyomjam az olcsó szeszesital ízét, mert a Bombayben pont azt szeretem.
Akkor melyiket tanácsolnád inkább: szimplán hűtőben vagy szobahőmérsékleten tárolni?
A sima égetett szeszek jelentős része korlátlanul megőrzi a minőségét szobahőmérsékleten is. Nem véletlenül vittek a tengerészek rumot magukkal, mert a cukornád a gyarmatokon olcsó volt, a rum meg korlátlanul elállt, és fertőtlenítette a gyomrot, és a sebesülésekre is jó volt. Tehát az esetek többségében felesleges a fagyasztás.
Persze az aromás italok esetén ez már nem feltétlenül van így, de azért nem romlanak el olyan hamar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!