Minőségi Bor fogyasztók! Írnátok pár bor félét / pincészetet, ami valóban jó és egészséges borokat készít!? Esetleg olcsóbb kategóriást és persze felsőbbet is!?
Nekem a kedvencem, az Irsai Olivér és Juhfark borok.
Olcsóbb: Varga pincészet
Drágább: Nyakas
Illetve Somlóhegyi Juhfark is örök kedvenc.
Vörös borokból a Szekszárd környéki Kékfrankost szeretem.
Szia! Itt a 4-es, 5-ös és 21-es hozzászólásokban összeszedtem jópár bort és pincét, neked ia azokat ajánlom:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__bor-sor-rovidit..
A rosékkal óvatosan. Ahogy G. A. magyarázta nekem egyszer, sokan lefojtják jó sok kénnel, hogy mihamarabb piacra dobhassák, és csillogjon a portéka, mint "Salamon töke". A másnaposság garantált. Kiss Gábor rosét pl. csak az ellenségemmel itatnék, de nem hinném, hogy csupán az övétől lesz borzalmasan másnapos az ember.
Fehéreknél és a minerálisabbakat kedvelem, Észak-Balaton, Somló stb. jókat terem. De ha nem akarsz mellényúlni, akkor új-zélandit válassz :D Ami mostanában tetszett: Günzer Irsai habzóbora (villányi fehér, hehe). Nyakas mindegyik bora hozza a színvonalat, de egy Kreinbacher, Tachler sem fog csalódást okozni. Mondjuk, meglepetést sem. Kipróbálhatod a portugál zöldbort is (vino verde), nagyon kellemes ilyenkor nyáron. Elég korrekt olasz proseccók is vannak 1000 forint körüli áron Aldiban, Lidl-ben.
Vörösök: azok egy fokkal drágábbak szoktak lenni. Egri mellett voksolnék, jó bikavéreket próbálhatnál. A villányiakból a könnyebbek szerintem sokszor jobbak, én nem szeretem a bántóan tanninos, barikos dolgokat. Igazából ha nagyon jót akarsz, és van rá keret, akkor brunellókat próbálgass. Emellett a Lidl-ben érdemes megkóstolgatni a francia vörösborokat is. Olcsóbban találsz jobbat a magyaroknál.
lehet hogy későn írok, de ezek is jók lehetnek szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!