Lehet almabort csinálni 100%-os almaléből?
igen.
Keress olyan almalét amiben nincs tartósítőszer, és vegyél univerzális borélesztőt (ha nem tudsz akkor használhatsz simát is).
A borélesztőre rá lesz írva hogy milyen arányba kell keverni de abból baj nem lesz ha kicsit többet raksz bele (beleraktam egy harmad csomagot 5l-be és nem volt baj).
Majd rakj bele cukrot, a cukor fele alakul át alkohollá (kiszámolhatod hogy hány százalékos lesz) a másik fele pedig CO2 lesz.
Keverd össze az almalét (pl 4l) tehát borélesztővel (pl max 1/3 csomag) meg cukorral (pl 2kg) és a kupakot vedd le és húzz rá egy lufit. Ezt a lufit cseréld le amikor már sok benne a gáz, és olyankor alaposan szellőztess. 2-3 hét után már kész lesz (ha lehet várj addig amíg nem jönnek fel kis buborékok).
Ha lezárod és még nincs teljesen készen akkor gáz fog fejlődni a palackban és felrobbanhat az üveg amikor kinyitod. Megtörtént.)
Ha sokat csinálsz, vagy magas alkoholtartalmat akarsz akkor rakj bele több cukorot és élesztőt (de mondjuk 5l max 1/3 csomag) valamint paradicsom sűrítményt mert az táplálni fogja az élesztőt (ebből se kell sok).










Nem kell víztisztának lennie, normális esetben friss almamustból készül az almabor. Érdemes elolvasnod ezt a segédletet, nem feltétlenül kell amúgy cukrozni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!