A vörösbortól miért lehet berugni jobbab, mint egy fehér vagy egy rozétol?
# 10
De olyan erősre egyszerűen nem tud magától megerjedni.Az élesztő gombák elpusztulnak.13,5% volt a legerősebb amit ittam.Talán 14-15% még lehet.Ennél magasabb alkoholtartalom csak külön hozzáadott alkohollal érhető el.
„Nagyapám csinált házilag fehérbort, rendszerint 20-23% között mozgott az alkoholtartalma”
Ez a valóságban úgy néz ki, hogy mustkorában 20-23 volt a cukorfoka, aztán a laikus ezt összetéveszti az alkoholfokkal. Megjelent már régebbi válaszoknál is a „húszfokos házibor” legendája.
Léteznek 18-22 fokos ún. likőrborok, ezekhez tömény alkoholt adnak, ilyen pl. a portói. Ilyet házilag nem szoktak, már csak azért sem, mert az átlag házipálinka durván megérződne rajta, a bolti szesz meg aránylag drága volna bele.
Kérdező: ha te jobban berúgsz a vörösbortól, akkor vagy erősebbet szoktál venni belőle, vagy azt szaporábban iszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!