Mitől függ, hogy mennyire habzik egy sör?
Nos, nem, ez így nem igaz. Általában a német típusú búzák produkálják a legintenzívebb habképződést, pedig azok azért annyira nem nagy balling fokúak, átlagosan 10-12-ig terjednek hasonlatosan a pilsnerekhez. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy az ale-ek kevésbé habzanak, de ez sem igaz mindegyikre... a jól megcsinált barna lagerek szoktak gyönyörű krémes, nagylyukú habot hozni, egy tisztességet pilsnernél tartós, összefüggő fehér hab szokott keletkezni.
Ha a hazai kommersz sörök oldaláról közelítjük meg a dolgot, akkor a képlet úgy néz ki, hogy tartós habot egyik se szokott produkálni, viszont a kitöltéskor annak lesz nagyobb a habja, amelyikben több a szénsav.
Szerintem alapanyag függő.
Pl. a búza elég savas (erjedt), erősen habzik.
De nagy tartós habot produkál az alkoholmentes sör is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!