Kezdőoldal » Ételek, italok » Bor, sör, röviditalok » Hogyan szeressem meg a sört?

Hogyan szeressem meg a sört?

Figyelt kérdés

Bármikor amikor ismerősökkel elmennénk inni, én csak röviditalozok. És az bem jó, drága...

Valami ötlet, hogy hogyan tudnám megszeretni?

2017. febr. 11. 14:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
26%

én sem szeretem sört, ez szájíz kérdése.. pláne hogy a magyar sör ótvar keleteurópai módra jó keserű is..

próbálj ki ízesített söröket is, pl a meggysör vagy a Soproni Grapefriut sem olyan rossz.

viszont ha emiatt rosszul érzed magad, válts társaságot, mozogj más körökben

2017. febr. 11. 14:36
 2/12 anonim válasza:
100%
Jajj de jó megint szidni a kelet európai cuccokat :D nem divat már, szánalmas. 100 és 100 nem kelet-európai sört lehet kapni, gondolom azokat sem kedveli. Szerintem ha nem kedveled a sört hagyd. Borozz vagy üdítőzz, ha a sör ízét nem szereted, az ízesített sör sem lesz kellemesebb, de egy próbát megér.
2017. febr. 11. 14:41
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igyál bort. Fröccsöt. Szerintem a legjobb.
2017. febr. 11. 14:47
 4/12 anonim ***** válasza:
36%
Télen valószínűleg sehogy. Nyári hőségben szomjasan viszont nincs jobb..
2017. febr. 11. 14:57
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

A sörnek valójában rengetegféle íze lehet, közel négyszáz különböző tétel megkóstolása után biztosan kijelenthetem, hogy az összes alapízt, és azonkívül más ízeket is felfedeztem sörökben. És nem most nem a gyümölccsel és egyéb dolgokkal ízesítettekre gondoltam... de lássuk tételesen!

Az újhullámos típusok(pl.: APA, IPA) amerikai komlót tartalmaznak, így a keserűség mellett gyümölcsösséget és fűszerességet is ígérnek, csakúgy mint más, hagyományos felsőerjesztésű típusok(belga és angol ale-ek). A búzasörök citrusosságot és - a lambicokkal egyetemben - savanykásságot hordoznak magukban. A pilsnerek erőteljesen keserűek, a barna lagerek és stoutok étcsokisak, prökölt malátásak meg kávésak, bár akadnak olyan barna lagerek amelyek kifejezetten édeskések(pl.: Zlaty Bazant Tmavy, Kozel Cerny). Egyes félbarna lagereknek pedig egészen egyedi ízük van, ha könnyen elérhetőt kéne mondani akkor a Staropramen Granattal példáloznék, de a kedvencem a Bernard Jantarovy Lezak. A távol-keleti lagerek sokszor rizst tartalmaznak, ezeket én kissé, egyik haverom pedig nagyon, sós hatásúnak titulálja. A bakok és duplabakok malátásan édeskések, a hellesek és egyes pale lagerek(pl.: Heineken) fájóan semmilyenek, rosszabb fajtáik pedig a poshadtól a fémesen át az epehányásig mindenféle mellékízt hordoznak. És persze ott vannak a mindenféle ízesített sörök, a radlereken túl a belga meggyeseket(főleg a kriekeket) érdemes itt megemlíteni, de van mézes(Fullers Honey Dew, Fóti Narancsos-Mézes Gyömbérsör), chilis(Karpat Hallo Chili Rauch), sőt még banános is(Wells Banana Bread).

Ha valaki ezek után azt mondja, hogy nem szereti a sört, az valószínűleg tudatlanságából fakadóan hazudik, mert olyan nincs, hogy valamelyik termék ne jöjjön be valakinek ilyen széles választékból. Más kérdés, hogy a hipermarketekben a 200(és az alatti) sörök vagy fájóan jellegtelenek, vagy tele vannak mellékízekkel. Innentől két út vár a fogyasztóra, ha nem szeretne nyitni a minőségi sörök világa felé: vagy hozzászokik a moslékhoz vagy átáll a jellegtelen sörökre, hisz azoknak nincs ízük, bárki meg tudja inni őket.

2017. febr. 11. 17:47
 6/12 anonim ***** válasza:
Koktélok, fröccs, whisky kóla, nem csak sör van.
2017. febr. 12. 00:25
 7/12 Trevor. ***** válasza:
Próbálj különböző fajtákat. Pl. igyál gyümölcsöset először.
2017. febr. 14. 22:02
 8/12 anonim válasza:
Boroskóla, fröccs, whisky kóla, rumos kóla, koktélok, cider
2017. febr. 16. 10:13
 9/12 anonim ***** válasza:

Nem csodálom, hacsak nem valami faja kézművesbe mész, NEM kapsz jót, még csapon sem.

A boltokban kaphatók zöme csak keserű, hozzáadott kukoricával és semmi értelmes íze nincs ezen kívül.

Az én kedvenceim: BFM barna, Nohoplimit, Degen Spider és Zorro, Imperial Stout (nem tudom, ki főzi), Red IPA-k (de ne legyen túl komlós, vagy gyümölcsösebb inkább), barna Leffe, Hooegarden, meg néhány búza.

2017. febr. 17. 17:08
 10/12 anonim ***** válasza:

9-es vagyok. Amíg nem találkoztam exemmel, addig nem is tudtam, milyen a jó sör, otthon is a bolti fhos ment "finom" címen.

A párom is nagy sörös, ráadásul a városban van egy szuperjó söröző, 22 csappal, mindig forgó kínálattal, ahol egész Svájcból - de külföldiektől is - szolgálják fel a söröket.

2017. febr. 17. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!