Ha főzöd az alkoholt, akkor az alkoholmentes lesz. :-)
Te érted a saját kérdésedet, mert én nem.
Akármit is akarsz készíteni gyümölcsből, ahhoz lepárló berendezést kell venned nem kevés pénzért.
Vagy barkácsolhatsz is, ha nem félsz attól, hogy felrobban.
2017. febr. 2. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
2/9 anonim válasza:
Ennek két módja van:
Vagy lepárolod vagy megerjeszted.
A főzés csak szükséges kiegészítő tevékenység. Tehát direktben alkoholt főzni nem tudsz.
2017. febr. 2. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Kissé összekevered a dolgokat. Lehet erjesztéssel készíteni alkohol tartalmú folyadékot (cefre) cukros alapanyagból (pl. gyümölcslé, must, maláta), ahol a keletkezett folyadék alkohol tartalma 10% körül van (a szokásos élesztő gombák kb. ennyit viselnek el), ilyen a bor (akár gyümölcsbor) ill. a sör. Az alapanyagtól függ azonban, hogy a keletkezett alkoholos folyadék íze milyen, azaz iható-e. Ha íze vagy állaga miatt nem iható, akkor lepárolható belőle az etilalkohol főzéssel és a gőzökből lecsapott folyadék vizet, alkoholt és egyéb illékony összetevőket tartalmaz (égetett szeszes ital). Lepárlásnál a dolog fizikai-kémiai törvényszerűségek miatt előbb 96%-os alkohol távozik és a lepárlás során fokozatosan csökken az alkohol-tartalom és nő a víztartalom a párlatban. Ezeket a magas alkohol tartalmú folyadékokat vízzel kell hígítani, hogy csökkenjen az alkohol tartalom.
2017. febr. 2. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 Phoney válasza:
A kérdésed alapján a gyümölcsborok készítésére vagy kíváncsi, arról pedig mindent megtudhatsz itt:
Annyi a probléma, hogy mindezt kipréselt gyümölcsléből érdemes csinálni, szóval vagy eleve azt veszel, vagy megoldod valahogy a préselést.
2017. febr. 2. 12:32
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
Vigyázz a részletekre mert kitudja hol rontod el! Ugye évente többen meghalnak abban is hogy a pálinka elejét nem engedik ki, és ugyebár az nagyon kis menyiségbe vakságot, ha egy kicsit több halált okoz, ezért veszélyes otthon páleszt csinálni amatőröknek, úgyhogy vigyázz bármelyiket is csinálod nehogy legyen ilyen olyan eljárás ami nélkül meghalsz:)
2017. febr. 2. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Utolsó, amiről te beszélsz, az a "rézeleje". A 96%-os szeszbe még senki sem halt bele. Kamaszkorunkban mi is megittuk, amikor vagánykodni volt kedvünk.
A másik: a gyümölcsöket nem kell préselni az érleléshez. Elég feldarabolni, a többit az erjesztőgombák megoldják.
2017. febr. 3. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 Phoney válasza:
Miquel:
nem oldják meg az élesztőgombák, ha nem jutnak be a darabokba. Azért gyenge a kontárul készült házipálinka szeszkihozatala, meg azért volt szokás régebben feltétlenül cukrozni, mert ha a cefre darabos marad és nem folyósodik el, akkor a gyümölcs fele sem erjed ki. Ha a cefre az erjedés alatt darabos marad, akkor cefrének egy része nem erjed ki.
Mellesleg a kérdező nem akar pálinkát főzni, szóval hacsak nem akar cefrét enni, akkor előbb-utóbb kénytelen lesz valahogy kinyerni a levet abból a gyümölcsből.
2017. febr. 3. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
6. Én dolgoztam pálinkafőzdébe úgyhogy tuti belehalsz, bár faluba volt aki magának csinálta és ő is vagánykodott hogy megfogja inni, de másnap már a temetését szervezték..
2017. febr. 3. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 anonim válasza:
8. Nem értetted meg a választ. 6. Értette, hogy a rézeleje okozhat halált. 96% alkohol alatt a 96%-os etilalkoholt, a "sima" alkoholt értette.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!